пʼятниця, 8 квітня 2022 р.

Сумську область звільнено від окупантів – голова ОВА


 Територію Сумської області звільнено від російських окупаційних військ. Про це голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив 8 квітня у Telegram. 
джерело

"Територія області вільна від орків, тому якщо ви чуєте вибухи (а їх чимало в останні дні) – це працюють рятувальники та вибухотехніки. Знешкоджують боєприпаси, які залишили російські військові на нашій землі", – написав він, звертаючись до мешканців регіону. 

Живицький уточнив, що територія області "не є безпечною", оскільки залишається велика кількість необстежених та замінованих ділянок. Лише минулої доби, за даними  ОДА, вибухотехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій виявили та знешкодили 115 вибухонебезпечних предметів. 

"Не з'їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами. Не підходьте до знищеної техніки або місць стоянок орків! Знаю, там все жахливо, але ще не час для збирання. Спочатку – розмінування", – додав він. 

Живицький розповів, що останніми окупанти залишили населені пункти Конотопського району. Там підраховують збитки, ремонтують те, що було зруйноване окупантами, відновлюють асфальтний завод. Також продовжують розчищати вулиці у розбомбленій Охтирці, уточнив він. 

Війна Росії проти України. Головне  (оновлюється)

Контекст:

Президент Володимир Зеленський заявляв, що у деяких населених пунктах Київської, Чернігівської та Сумської областей, які були під російською окупацією,  злочини окупантів були навіть гіршими за звірства нацистів під час Другої світової війни. 


Немає коментарів:

Дописати коментар