пʼятниця, 8 квітня 2022 р.

Буданов про ленд-ліз: Рішення Сенату США означає, що сам факт існування Путіна загрожує світовій демократії


 Підтримка Сенатом США законопроекту про ленд-ліз означає, що режим президента РФ Володимира Путіна загрожує всій демократичній моделі світу. Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов, повідомляє прес-служба відомства.  джерело

"Історичне рішення Сенату США щодо схвалення закону про ленд-ліз для України означає, що війна путінського режиму проти нашої країни загрожує всій демократичній моделі світу. Сам факт існування Путіна загрожує світовій демократії. США дають чітко зрозуміти, що гітлерівський нацизм і путінський рашизм – це однакові ракові пухлини, боротьба з якими, як і раніше, повинна спиратися на мобілізацію безпрецедентних ресурсів. Тепер важливо, щоб цей законопроект ще підтримала Палата представників", – наголосив Буданов.

За його словами, навіть розмови про ленд-ліз є симптоматичними.

"На наших очах відроджується те, що історики та міжнародники називали войовничою (або обороноздатною) демократією. Своєю боротьбою за свободу ми нагадали усьому світові про святі принципи союзників у роки Другої світової війни, про те, що зло неможливо побороти в білих рукавичках та в'ялих політичних дискусіях. Добро має бути завжди озброєним і сильним. І обороноздатність демократії, яку сьогодні демонструють ЗСУ та наша країна, має тільки зростати", – резюмував керівник ГУР.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України
21 ч. назад

#ГУРінформує🦉
‼️Історичне рішення про ленд-ліз означає, що війна путінського режиму загрожує всій демократичній моделі світу, як раніше існування Гітлера

▫️“Історичне рішення Сенату США щодо схвалення закону про ленд-ліз для України означає, що війна Путінського режиму проти нашої країни загрожує всій демократичній моделі світу. Сам факт існування Путіна загрожує світовій демократій”, — про це в коментарю пресслужбі відомства повідомив начальник Головного управління розвідки 

Ещё

Контекст:

Ленд-ліз – програма, в рамках якої США постачали Великобританію, Францію, Китай та СРСР продовольством, нафтою та озброєнням під час Другої світової війни. Підписав закон про ленд-ліз 11 березня 1941 року президент США Франклін Рузвельт.

Шість американських сенаторів із Демократичної та Республіканської партій США  внесли законопроект про постачання Україні  озброєння з ленд-лізу. Про це 20 січня 2022 року повідомила прес-служба одного із авторів законопроекту Джона Корніна.

Сенат США 6 квітня  одноголосно ухвалив закон про відродження програми ленд-лізу , яка востаннє застосовувалася під час Другої світової війни. "Сенатори швидко підтримали законопроект про ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ, які обстрілюють українські міста з кінця лютого. Програма ленд-лізу, створена під час Другої світової війни, розглядалася як переломний момент у конфлікті, оскільки вона дозволила США швидко поповнити запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод”, – написало  Politico.

США надають військову допомогу Україні за іншими процедурами. З початк

у повномасштабного вторгнення РФ в Україну військова допомога США  склала $1,7 млрд , а всього з 2014 року - $4,5 млрд.


Немає коментарів:

Дописати коментар