четвер, 21 квітня 2022 р.

"Пекло. Наступ розпочався – це те, про що ми говорили останні тижні". Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області


 У Лисичанську загинув поліцейський, у Рубіжному і Попасній точаться бої. Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай написав у Facebook про ситуацію в Луганській області. 
джерело

За його словами, у тимчасово окупованій Кремінній залишилося 3,5 тис. мешканців.

"Одна родина намагалася вирватися, але все закінчилося смертю, рятувальна операція чоловіка, що вижив, триває; поранено наших героїв-патрульних, без яких евакуація ускладнена", – написав Гайдай.

Він повідомив, що в Лисичанську загинув поліцейський, у Рубіжному та Попасній точаться бої.

"Постійне гатіння по інших мирних містах. Пекло. Наступ розпочався – це те, про що ми говорили останні тижні", – написав голова військової адміністрації.

Він підкреслив, що українські військові, які відступили в Кремінній, провели тактичний відступ для перегрупування, і "зради" в цьому немає.

"Шановні "військові експерти", які ще нещодавно були "ковідологами"! Чи не думали ви про те, що нашим військом керують люди з мізками, які мають тактику, знають, як перемогти і зберегти армію?! Вірте ЗСУ! Не будуйте конспірологічних теорій, а допомагайте один одному! І війську допоможіть теж", – заявив Гайдай.

Він закликав евакуюватися мешканців усіх міст, евакуація звідки ще можлива. У неокупованій частині Луганської області, за його інформацією, досі залишається 50 тис. осіб.

Контекст:

На початку квітня північні області України було звільнено від російських окупантів. У Генштабі ЗСУ повідомляли, що Росія перегруповує свої війська і зосередила зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі глав МЗС країн НАТО 7 квітня сказав, що майбутні бої з росіянами на сході України будуть важкими і їх буде багато.

14 квітня в Пентагоні повідомили, що перші підрозділи російських військ, які покинули північ України, почали з'являтися на Донбасі.

18 квітня Генштаб ЗСУ повідомив про "ознаки початку наступальної операції" на сході. Росіянам удалося захопити місто Кремінна в Луганській області і, за інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, "ще одне невелике місто".

"Російські війська почали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні увечері 18 квітня. Він наголосив, що українці будуть захищатися, і "питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена".

Глава Офісу президента Андрій Єрмак увечері 18 квітня зазначив, що "почалася друга фаза війни".


Немає коментарів:

Дописати коментар