четвер, 21 квітня 2022 р.

Арестович про відмову рф штурмувати "Азовсталь": можуть підсилити війська на Донбасі


 Заява російського диктатора володимира путіна про наказ нібито не штурмувати промзону "Азовсталі" в Маріуполі може означати, що окупанти у такий спосіб планують підсилити війська на Донбасі. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович, передає кореспондент УНН. 
джерело

Цитата

"Зранку путін з шойгу провели нараду та публічно заявили, що Маріуполь взятий, а друге, що вони не будуть штурмувати "Азовсталь", тому що не хочуть там спричиняти біди та втрати серед російського війська, якому в інакшому випадку довелося б вести складні бої на розвалинах "Азовсталі". путін проявив піклування про російських солдат, щоб вони там не гинули", - сказав Арестович.

Деталі

За його словами, це означає, що вони фізично не можуть взяти "Азовсталь".

"Вони це зрозуміли, вони понесли там величезні втрати. Наші захисники продовжують її утримувати. Але відмова ще може бути пояснена тим, що вони перекинули частину своїх військ північніше для того, щоб підсилити свої сили, які намагаються виконати головне завдання, політичне – вийти на адміністративний кордон Луганської та Донецької областей. Скажу відразу, їм не вдасться цього зробити", - розповів Арестович.

Доповнення

Президент рф володимир путін у четвер провів зустріч із головою міноборони росії сергієм шойгу, під час якої, за повідомленнями росЗМІ, назвав "недоцільним" штурм промзони "Азовсталі" у Маріуполі та наказав нібито скасувати його.

Це було зроблено після того, як російські пропагандисти цинічно відкидали неодноразові заяви української сторони про те, що на "Азовсталі" ховаються цивільні та "зелений коридор" від окупантів, який згодом, як повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, самі обстріляли.

Немає коментарів:

Дописати коментар