пʼятниця, 8 квітня 2022 р.

Біля кордону України на міні підірвався підполковник КДБ Білорусі – ЗМІ


 У зоні відселення біля села Біла Сорока (Гомельська область, Білорусь) на міні підірвався підполковник білоруського Комітету держбезпеки. Про це 7 квітня повідомило "Радіо Свобода" , посилаючись на джерела.   джерело

5 квітня Мозирі на Гомельщині мікроавтобус похоронної служби виїхав з двору будівлі, де знаходиться Мозирський міський відділ КДБ на Гомельщині.

Видання стверджує, що має підтвердження цього.

За ритуальним мікроавтобусом слідували чоловіки у цивільному, за ними – чоловіки у військовій формі. Поруч був припаркований автомобіль Toyota з літерою "V" на борту (один із розпізнавальних знаків, що використовується російськими військовими під час війни проти України).

Одне з джерел білоруського видання повідомило, що ховали місцевого співробітника КДБ, підполковника Андрія Р. Людину, з такими особистими даними, справді служило у КДБ. У 2018 році отримав нагороду від мозирської влади, присвячену 100-річчю Збройних сил.

Інше джерело журналістів повідомило, що УАЗ, в якому знаходився співробітник КДБ, підірвався на міні в зоні відселення біля прикордонного з Україною села Біла Сорока.

За словами джерела, "водія просто розірвало на шматки". Після цього місцевість обшукали та виявили ще 10 хв. Але звідки вони взялися, невідомо.

Офіційної інформації про загибель двох людей не надходило. Державні ЗМІ, зокрема мозирська газета "Життя Полісся", некрологів не публікували.


Немає коментарів:

Дописати коментар