четвер, 7 квітня 2022 р.

На Миколаївщині, за винятком кількох сіл на півдні, орків майже не залишилося – Кім


 Збройні сили України взяли під контроль практично всю Миколаївську область, розповів в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитру Гордону голова Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації Віталій Кім.  джерело

"У нас в області їх практично не залишилося. [Вони залишаються в] Снігуванні та парі сіл на півдні. Але через те, що ці орки, потвори, нічого не можуть зробити, вони обстрілюють наше місто дистанційно зі "Смерчів", – розповів Кім.

На його думку, таким чином російські окупанти хочуть посіяти паніку і завдати максимальної шкоди жителям міста. 

"Одночасно вони закидають фейки, що "ми тут йдемо, у нас 1000 танків, 700 ракетниць, 5000 людей". Але їх там немає. Вони, навпаки, передислокуються, загоюють свої рани, вивозять техніку лагодити (вже не кидають), окопуються і бояться. Сидять в окопах, ссут і чекають, що ми на них нападатимемо. Вони підловлять", – сказав глава регіону.

Гордон запитав, чи великі руйнування у Миколаєві через атаки російської армії.

"Не сказав би. У Миколаєві найбільша руйнація – це ОДА. Є багато зруйнованих лікарень, шкіл, куди вони потрапляли... В одну казарму потрапили . Багато пошкоджень. По області  понад 2000 будівель або зруйновано повністю, або пошкоджено",  – розповів . Кім.

Він пояснив, що вважає  руйнування у регіоні не дуже великими, бо бачив масштаб руйнувань в інших містах, зокрема, у Маріуполі Донецької області та Києві. 

"Все пізнається в порівнянні. Поки що (сподіваюся, і надалі)  – не сильно [ушкоджена інфраструктура]",  – сказав голова ОДА. 

Війна Росії проти України Головне (оновлюється) 

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв із першого дня вторгнення, з 24 лютого. На початку вторгнення запеклі  бої йшли за Миколаївський міжнародний аеропорт  та аеродром Кульбакіно на околиці міста.

Окупанти обстрілювали житлові квартали  з  реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган" , завдавали авіаудари. Вранці 29 березня окупанти  завдали ракетного удару по Миколаївській ОДА, внаслідок якого загинуло 36 людей , зокрема секретар Кіма. 

16 березня Кім повідомив, що у Миколаївській області українські військові  "відсунули лінію фронту" . 5 березня радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що на Миколаївщині російських військових не залишилося і що вони готуються покинути Херсон  – єдиний обласний центр, який захопили. 

Наприкінці березня окупанти почали відводити війська із північних областей України – Київської та Чернігівської. 2 березня Міністерство оборони України повідомило, що вся Київська область звільнена від окупантів . 4 березня у Чернігівській ОДА розповіли, що окупанти відійшли від Чернігова та виходять з інших населених пунктів регіону, а 5 квітня оперативне командування "Північ" повідомило , що взяло під  охорону  державний кордон України в Чернігівській області. Генштаб Збройних сил України заявляв, що російські окупанти завершують перегрупування виведених військ та  підготовку до наступальної операції на сході України, аби повністю захопити території Донецької та Луганської областей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар