вівторок, 14 грудня 2021 р.

Bloomberg: Єврокомісія може відмовитися від довгострокових контрактів на газ із Росією після 2049 року


 . У Європейській комісії пропонують заборонити продовження довгострокових контрактів з Росією на постачання природного газу до Євросоюзу після 2049 року. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документ Єврокомісії, передає УНН.  джерело

Деталі

Повідомляється, що підвищена напруженість у відносинах між Росією і Україною загрожує подальшим скороченням поставок, збільшуючи ризик того, що енергетична криза збережеться і в наступному опалювальному сезоні.

Там пропонують пакет заходів щодо зміцнення безпеки поставок на фоні зростання цін і гострого дефіциту в галузі енергетики.

Зокрема, ЄК розраховує на те, що розроблені заходи допоможуть європейським країнам “більш ефективно реагувати” на газові кризи.

Як пише Bloomberg, план може бути оприлюднений 15 грудня. Він суперечить позиції Росії, яка виступає за збільшення довгострокових газових контрактів з ЄС.

Повідомляється також, що глави урядів країн ЄС обговорять заплановані заходи на саміті в Брюсселі 16 грудня.

Додамо

Раніше Bloomberg повідомляв, що уряди країн G7 об’єдналися навколо попередження Росії про те, що президент РФ Володимир Путін зіткнеться з серйозною ціною, якщо він відправить війська в Україну.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на фоні ситуації відбулася розмова президентів США і РФ.

Немає коментарів:

Дописати коментар