вівторок, 14 грудня 2021 р.

Українці трохи втратили інтерес до ЄС, він зріс до НАТО - опитування


 Серед українців незначною мірою знизився інтерес до курсу на вступ до Європейського союзу у порівнянні з минулим роком. Що стосується НАТО, то симпатії людей зросли. Про це свідчать результати дослідження Центру “Нова Європа”, презентовані у вівторок у Києві, пише УНН.  джерело

Деталі

Так, за результатами дослідження, 60,7% респондентів вважають, що Україні варто стати членом ЄС (у 2020 році цей показник становив 66,6%). Своєю чергою 52,7% опитаних вважає, що Україна має стати членом НАТО (було 48,4%).

У той же час, на думку українців, головним зовнішньополіичним пріоритетом України у 2022 році має бути інтеграція до Європейського союзу.

Додамо

Дослідження було проведено ТОВ “ІНФО САПІЄНС” в рамках Омнібусу. Метод опитування — особисте інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (САРІ). Польовий етап тривав із 8 по 29 листопада 2021 року.

Вибірка становить 1007 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна населенню за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання відповідно до даних Державної служби статистики України станом на 1 січня 2019 року. Опитування проводилося тільки на територіях, що підконтрольні Уряду України. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Що було раніше

Як писав УНН, за даними вересневого опитування, у випадку, якщо б в Україні зараз проводили референдум про вступ до НАТО, жителі більшості міст (51%) проголосували б “за”.

Немає коментарів:

Дописати коментар