понеділок, 20 грудня 2021 р.

Бєлковський запропонував зібрати дітей еліти РФ, яка виступає за вторгнення в Україну, та кинути їх у бій першими


 У російській армії необхідно створити елітний підрозділ "Мажор", який можна було б першим скерувати на війну проти України. Таку думку озвучив 18 грудня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" російський політолог Станіслав Бєлковський.  джерело

"Багато російських політиків, пропагандистів, представників еліт загалом розмірковують про те, як добре було б вирішити українську проблему військовим шляхом, і, власне, намагаються підігрівати ці настрої в широких народних масах. [...] Тому зараз наша організація ФСБ (фонд Станіслава Бєлковського. – "ГОРДОН") спільно з однією з навколокремлівських структур розробила проєкт під робочою назвою "Білий намет", – сказав він.

Політолог вважає, що в такий "елітний у всіх сенсах" підрозділ могло б увійти людей 500 – "діти важливих російських елітаріїв – федеральних міністрів, впливових губернаторів, мерів найбільших міст, депутатів Державної думи, членів Ради Федерації Федеральних зборів (тобто сенаторів, як їх називають за новітньою редакцією конституції, схваленою на плебісциті 1 липня минулого року), бізнесменів, які входять до списку Forbes, тобто людей із легальними статками від $1 млрд і більше”.

"Це матиме назву елітний спецпідрозділ "Мажор" – у сенсі major, "головний", а зовсім не те, що ви подумали. Власне, він і вирушить першим у напрямку України – наприклад, на Харків. Звичайно, багато учасників цього спецпідрозділу загинуть. Але вони загинуть за батьківщину, і тому їхні батьки особливо пишатимуться ними, як вони, напевно, і хочуть. Тому мені здається, що російські еліти це всіляко підтримують", – пояснив Бєлковський.

За його словами, дітям представників російської еліти можна видати білі намети.

"Цей білий намет ставиться біля найближчого військкомату за місцем державної реєстрації мейджора, і він там чекає. І щойно оголосять мобілізацію, то негайно йдемо у військкомат добровольцями на війну", – іронізував політолог.

Він вважає, що "військовим директором" такого проєкту міг би стати колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін.

"Звичайно, йому нудно в мирному російському житті. Тому для нього логічно вирушити на війну і віддати все, що має, за батьківщину і за власні уявлення про всесвіт. Власне, проти цього не заперечував би, я думаю, і [президент РФ] Володимир Володимирович Путін. А коли бажання двох таких потужних історичних постатей збігаються, то, найімовірніше, вони реалізуються", – сказав Бєлковський.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку і російською армією та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.

Навесні 2021 року Росія нарощувала війська поблизу кордону з Україною та в окупованому Криму. Наприкінці жовтня американські ЗМІ почали повідомляти, що Росія знов стягує війська до кордону з Україною.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що РФ готується до нападу на Україну наприкінці січня або на початку лютого, причому атака буде "набагато більш руйнівною, ніж будь-яка раніше". Глава Міноборони Олексій Резніков повідомив в інтерв'ю Politico, опублікованому 13 грудня, що поблизу кордону України перебуває майже 100 тис. російських військових, які можуть атакувати одразу на кількох фронтах, використовуючи артилерію, танки та авіацію.

У Кремлі назвали повідомлення про підготовку вторгнення "вкиданнями", заявили, що "Росія не збирається ні на кого нападати і не виношує жодних агресивних планів", та звинуватили Київ у підготовці до агресії "проти "ЛНР" і "ДНР". У МЗС України спростували дезінформацію РФ про нібито підготовку до військового нападу на Донбасі.

США та НАТО неодноразово закликали Росію до деескалації напруги на кордоні.

10 грудня Росія вимагає від Північноатлантичного альянсу офіційно відкликати обіцянку Україні про її вступ до НАТО. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на це наголосив, що право кожного народу обирати свій шлях залишається фундаментальним для НАТО.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/bjelkovskij-zaproponuvav-zibrati-ditej-eliti-rf-jaka-vistupaje-za-vtorgnennja-v-ukrajinu-ta-kinuti-jih-u-bij-pershimi-1587050.html

Немає коментарів:

Дописати коментар