понеділок, 20 грудня 2021 р.

У Бразилії уряд закриє офіс МВФ у країні через незадоволення його оцінками


 Уряд Бразилії вирішив закрити представництво Міжнародного валютного фонду в країні через незадоволення його оцінками. Про це повідомляють Bloomberg та CNN.

Міністр економіки Бразилії Пауло Гедес заявив 15 грудня, що Бразилія не визнаватиме офісу МВФ із 30 червня 2022 року, коли мають замінити представника організації.  джерело

Міністерство економіки Бразилії також заявило, що офіс МВФ у Бразилії "застарів", оскільки у 2005 році уряд повністю погасив свої позики у цієї організації.

У МВФ зі свого боку заявили, що згодні з рішенням Бразилії. У коментарі CNN організація підтвердила, що строк роботи їхнього представництва закінчиться 30 червня 2022 року. Водночас в організації сподіваються, що взаємодія персоналу Фонду з бразильською владою збережеться.

Джерело Bloomberg заявило, що рішення Бразилії закрити представництво МВФ демонструє невдоволення цією установою, яке наростало вже досить тривалий час.

Контекст:

За даними МВФ, Бразилія є членом МВФ із 1946 року. За цей час в організації з країною було укладено 16 домовленостей. МВФ розподілив на країну 1,6 млрд спеціальних прав запозичення (резервний актив, створений МВФ), що еквівалентно приблизно $2,2 млрд.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/u-braziliji-urjad-zakrije-ofis-mvf-u-krajini-cherez-nezadovolennja-jogo-otsinkami-1586989.html

Немає коментарів:

Дописати коментар