неділя, 10 квітня 2022 р.

Окупанти можуть здійснити провокацію у Придністров'ї, щоб звинуватити Україну в агресії щодо Молдови – Генштаб ЗСУ


 Російські окупанти можуть здійснити провокацію на території Придністров'я з метою звинуватити Україну в агресії проти сусідньої республіки Молдова. Про це 11 квітня поінформував у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.  джерело

У повідомленні зазначено, що загарбники продовжують створення наступального угруповання військ для дій на слобожанському напрямку. Імовірно, найближчими днями окупанти намагатимуться відновити наступ, повідомляє Генштаб.

Крім того, росіяни продовжують підготовку й відправлення особового складу, озброєння та техніки для участі в бойових діях на території України.

Також триває підготовка озброєння та військової техніки в пункті постійної дислокації 60-ї окремої мотострілецької бригади (Монастирище) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Імовірно, вказане озброєння буде переміщено на тимчасово окуповану територію Донецької області, зазначає Генштаб.

Для відновлення втрат особового складу підрозділів батальйонної тактичної групи зі складу 36-ї окремої мотострілецької бригади із Забайкальського краю 29-ї загальновійськової армії Східного військового округу триває набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади.

Також повідомляють, що особливу проблему окупанти відчувають під час комплектування посад водія та механіків-водіїв. Відбуття відібраного особового складу із пункту постійної дислокації заплановано на другу половину квітня цього року.

Імовірно, росіяни продовжать удари по об'єктах транспортної інфраструктури на території України з метою їхнього знищення або виведення з ладу, щоб порушити постачання вантажів для української армії до місць ведення бойових дій.

За даними Генштабу, певні підрозділи збройних сил Республіки Білорусь і далі виконують завдання посилення охорони українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, тривають артилерійські обстріли окремих районів міста.

В ізюмському напрямку окупанти проводять повітряну розвідку місцевості з метою виявлення позицій Збройних сил України. І тому використовують БПЛА "Орлан-10".

Силами до двох батальйонних тактичних груп росіяни намагалися здійснити наступ у напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка, але успіху не мали й відійшли на раніше зайняті позиції.

На донецькому напрямку окупанти і далі зосереджують основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівка, а також встановлення повного контролю над містом Маріуполь.

У Маріуполі за підтримки артилерії та авіації загарбники продовжують штурмові дії в районах заводу "Азовсталь" та морського порту.

Силами окремих підрозділів росіяни робили артилерійські обстріли позицій ЗСУ в районах населених пунктів Високопілля, Трудолюбівка та Мар'янське.

На території Донецької та Луганської областей українська армія минулої доби відбила чотири атаки російської армії, знищила п'ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем окупантів.

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
2 ч. назад

Оперативна інформація станом на 06.00 11.04.2022 щодо російського вторгнення
Відео (речник Генерального Штабу Збройних Сил України
полковник Олександр Штупун) https://www.youtube.com/watch?v=2I6WVppq5rA

Розпочалася сорок сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ещё
На зображенні може бути: ‎текст «‎للا #stoprussia оперативна обстановка‎»‎
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, дерево та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: на відкритому повітрі та дерево
На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Немає коментарів:

Дописати коментар