вівторок, 14 грудня 2021 р.

У Білорусі Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії


 Гомельський обласний суд засудив білоруського опозиціонера Сергія Тихановського до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Про це повідомляє УНН із посиланням на БелТА.  джерело

За даними слідства, обвинувачений та його соратники "тривалий час займалися підготовкою та організацією масових заворушень" у Білорусії. Зокрема, блогер через свої YouTube та Telegram канали "відкрито закликав до насильства" щодо представників влади та правоохоронних органів.

"Власними висловлюваннями він розпалював ворожнечу у суспільстві за ознаками соціальної належності", — зазначає БелТА.

Агентство також повідомляє, що "доведено безпосередній взаємозв'язок скоєних блогером злочинів з діяльністю екстремістів, які маніпулювали суспільною свідомістю через деструктивні Telegram-канали".

"Це підтверджується матеріалами кримінальної справи, оперативно-розшукової діяльності, висновками проведених лінгвістичних та психологічних експертиз", — ідеться у повідомленні.

Крім того, за даними слідства, у травні 2020 року Тиханівський перешкоджав "роботі Центральної комісії з виборів та проведенню республіканських референдумів, погрожуючи голові комісії".

Отже, Сергію Тихановському висунули остаточне обвинувачення за такими статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 293 (організація масових заворушень), ч. 3 ст. 130 (розпалювання соціальної ворожнечі), ч.2 ст.191 (перешкоджання роботі ЦВК), ч. 1 ст.342 (організація дій, що грубо порушують громадський порядок).

Нагадаємо

Тихановський планував балотуватися у президенти Білорусі на виборах 2020 року, але не зміг цього зробити, оскільки пыд час реєстрації перебував у СІЗО. Натомість кандидатом на президентських виборах стала його дружина Світлана Тихановська. Вона вказала Сергія керівником своєї ініціативної групи.

Тихановського затримали 29 травня 2020 року у Гродно під час пікету на підтримку висування у кандидати президенти Світлани. Також було затримано кількох його соратників. На думку білоруських правоохоронних органів, затримані провели незаконний мітинг, під час якого грубо порушували громадський порядок.

Немає коментарів:

Дописати коментар