вівторок, 14 грудня 2021 р.

Адвокати Тарпана намагалися позбутися прокурорів, які достеменно знають справу - суд

 


Згідно Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень, захисники одіозного бізнесмена-втікача Руслана Тарпана заявляли про відвід прокурорів Романа Тіліка та Олександра Чечітко, однак суд їм у цьому бажанні відмовив, повідомляє УНН.  джерело

С

Деталі

Адвокати підозрюваного у розкраданні коштів на “Глибоководному випуску” Руслана Тарпана — Іваненко Т.М. та Колісник С.А. — заявили про відвід прокурорів Романа Тіліка та Олександра Чечітко, мотивуючи свою заяву тим, що вони буцімто “особисто зацікавлені в результатах кримінального провадження”.

Своєю чергою, прокурори Тілік та Чечітко наголосили, що вони послідовно та логічно надають суду письмові докази у кримінальному провадженні проти Тарпана, звертаючи увагу суду та сторони захисту на конкретні факти і обставини “з метою надання їм належної та всесторонньої оцінки”.

Цитата

“Навіть у своїй заяві про відвід прокурорів, захисниками не наведено жодного конкретного, обґрунтованого прикладу, або факту створення штучних доказів, фальсифікації матеріалів справи, незаконного притягнення осіб, у тому числі підозрюваного ОСОБА_1 (Руслан Тарпан, — ред.) до кримінальної відповідальності, незаконного оголошення останнього у розшук, оскільки прокурорами, слідчими безальтернативно дотримано як норми матеріального, так і процесуального права”, — йдеться в Ухвалі.

Рішення суду

Слідчий суддя постановив в задоволенні заяв адвокатів Руслана Тарпана — відмовити.

Нагадаємо

Наприкінці листопада проти прокурорів Одеської області Романа Тіліка та Олександра Чечітко у низці ЗМІ поширювалася негативна інформація. На думку народного депутата від “Слуги народу” Олексія Леонова, зміст дискредитаційних матеріалів вказував на зацікавленість Тарпана у тому, аби ці прокурори не займалися його провадженнями. Адже саме вони достеменно знають матеріали провадження і вже розслідували схеми пограла неї коштів на проекті “Глибоководного випуску” до того, як провадження передали в НАБУ.

До теми

На початку листопада кримінальне провадження (42019160000000581 — ред.) стосовно обвинувачень Руслана Тарпана у розкраданні понад 300 млн грн на проекті “Глибоководного випуску” від НАБУ знову повернули до Головного управління Національної поліції в Одеській області. У ньому процесуальними керівниками знову стали прокурори Тілік Р. та Чечітко О.

Сам Тарпан вже 4й рік переховується від українських правоохоронців, ба більше — його оголосили у міжнародний розшук через Інтерпол із “синім сповіщенням”.

Немає коментарів:

Дописати коментар