вівторок, 14 грудня 2021 р.

Кого з іноземних лідерів найменше впізнають українці: спойлер – найближчих сусідів


 Українцям найважче впізнати лідерів сусідніх країн — президента Молдови та прем’єра Угорщини. Про це свідчать результати дослідження Центру “Нова Європа”, презентовані у вівторок у Києві, пише УНН.  джерело

Деталі

Так, респонденти найчастіше обирали опцію “не знаю цього політика” або “важко сказати”, відповідаючи на питання про довіру до президента Молдови Майї Санду (52,6% респондентів), прем’єр-міністра Віктора Орбана (52,8%), лідера Китайської народної республіки Сі Цзіньпіна (53,7%) і президента Європейської Ради Шарля Мішеля (56,2%).

З іншого боку, найвпізнаванішими лідерами виявились президент РФ Владімір Путін (11,1% респондентів не змогли відповісти) та Олександр Лукашенко (11,4%). Легко оцінити українцям і постаті Ангели Меркель та Джо Байдена (не змогли відповісти 15,4% та 20,4% респондентів відповідно).

Додамо

Дослідження було проведено ТОВ “ІНФО САПІЄНС” в рамках Омнібусу. Метод опитування — особисте інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (САРІ). Польовий етап тривав із 8 по 29 листопада 2021 року.

Вибірка становить 1007 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна населенню за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання відповідно до даних Державної служби статистики України станом на 1 січня 2019 року. Опитування проводилося тільки на територіях, що підконтрольні Уряду України. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Що було раніше

Як писав УНН, за результатами дослідження українці найбільше довіряють президенту Польщі Анджею Дуді та колишній канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, найбільше не довіряють — президенту Росії Володимиру Путіну.


Немає коментарів:

Дописати коментар