середа, 20 квітня 2022 р.

Компанія Henkel, що виробляє Persil, Schwarzkopf та клей "Момент", оголосила про звільнення з Росії


 Німецька компанія Henkel вирішила припинити свою діяльність у Росії. Про це йдеться у повідомленні на її сайті.  джерело

Процес виходу із російського ринку зараз готується. При цьому в компанії пообіцяли, що всі 2500 співробітників у Росії до закінчення процесу отримуватимуть зарплату. 

"Henkel засуджує війну Росії проти України та насильство щодо безневинних мирних жителів. Нашим пріоритетом залишається зробити все можливе, щоб підтримати наших колег в Україні", – сказав генеральний директор Henkel Карстен Кнобель.

Він додав, що компанія надає підтримку своїм співробітникам та людям в Україні та сусідніх країнах, пропонуючи їм фінансову допомогу, а також продукти харчування”.

Henkel виробляє на 11 заводах у Росії клейові матеріали, миючі засоби, косметику та засоби особистої гігієни. Компанія володіє брендами "Момент", "Пемолюкс", Persil, "Пемос", Losk, "Ласка", Fa, Taft, Shamtu, Ceresit, Metylan.

Контекст:

З початку російського вторгнення в Україну РФ залишили сотні найбільших міжнародних компаній. Згідно з  підрахунками  Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, РФ вже залишили понад 750 компаній.

Про зупинення роботи в Росії заявили платіжні системи PayPal,  Visa та MasterCard.  З ринку пішли ретейлери IKEA, Jysk,  Apple  та  Microsoft  призупинив продаж продукції. Припинено прокат фільмів  найбільших голлівудських кіностудій , масово  закриваються магазини модних брендів.

Про тимчасове закриття своїх ресторанів оголосили  McDonald's  та  KFC . Корпорація Nestle  припиняє роботу брендів KitKat та Nesquik.  Зупинили роботу в країні-агресорі та  Coca-Cola зі Starbucks,  а  PepsiCo вирішила припинити там продаж своєї газованої води .

У той самий час деякі великі мережі продовжують роботу у Росії. Зокрема, припиняти бізнес у РФ відмовилася  мережа будівельних магазинів Leroy Merlin . Мережа супермаркетів Auchan ("Ашан") до останнього відмовлялася йти з РФ, але 5 квітня  прийняла рішення згорнути інвестиції та припинити постачання до РФ.


Немає коментарів:

Дописати коментар