вівторок, 21 грудня 2021 р.

Росія готує кібератаки на енергосистему та урядові сайти України – ЗМІ


 Росія готує масштабні кібератаки проти енергетичної системи та урядових вебресурсів України. Про це 20 грудня повідомило видання The New York Times.

За даними ЗМІ, США та Великобританія непомітно відправили в Україну експертів із кібервійни, щоб підготувати українських фахівців до атак хакерів Росії. Атака може зачіпати енергосистему України, банківську систему та інші критично важливі компоненти економіки та уряду України.  джерело

У певному сенсі російської кіберкампанії проти України ніколи не припиняли, заявили американські офіційні особи в коментарі виданню. За їхніми словами, за останній місяць дії РФ у цій сфері активізувалися, навіть попри те, що увага громадськості була зосереджена на нарощуванні військ.

Контекст:

У жовтні СБУ заблокувала 57 кібератак на органи влади України. Ще 53 – у листопаді.

У 2020 році, за даними Ради національної безпеки і оборони, в Україні зафіксували не менше ніж 1 млн кібератак. Вразливі вебсервери державних органів інфікувалися вірусом, який приховано робить їх елементом бот-мережі, яку використовують для DDoS-атак інших ресурсів. Системи безпеки інтернет-провайдерів визначали скомпрометовані вебсервери як джерело атак і починали блокувати їхню роботу способом автоматичного занесення в чорні списки.

У 2021 році було зафіксовано та заблоковано DDoS-атаки на вебресурси Офісу президента України, сайт СБУ та інші ресурси.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/rosija-gotuje-kiberataki-na-energosistemu-ta-urjadovi-sajti-ukrajini-zmi-1587295.html

Немає коментарів:

Дописати коментар