неділя, 26 грудня 2021 р.

Китайські космонавти шість годин провели у відкритому космосі, збираючи нову орбітальну станцію

 


Китайські космонавти Чжай Чжиган та Є Гуанфу провели позакорабельні роботи на орбіті Землі, збираючи китайську космічну станцію. Про це 27 грудня проінформувало агентство "Сіньхуа" з посиланням на Канцелярію програми пілотованої космонавтики Китаю.  джерело

Агентство зазначає, що під час будівництва орбітальної станції китайські космонавти вже чотири рази працювали у відкритому космосі.

Під час цих робіт було, зокрема, проведено "поглиблене оцінювання відповідних технологій проведення позакорабельної діяльності, взаємодії космонавтів на борту та у відкритому космосі, на Землі та у космосі, щоб накопичити більше досвіду для виконання наступних операцій у відкритому космосі".

"Сіньхуа" пояснює, що під час виходу у відкритий космос 26 грудня Чжиган та Гуанфу використали скафандри нового покоління.

Чжиган у листопаді вже виходив у відкритий космос на станції, що будується, тоді його партнеркою була Ван Япін.

До "Тяньхе" космічний корабель "Шеньчжоу-13" із трьома космонавтами на борту пристикувався 16 жовтня.

Контекст:

Китайська станція стане третьою багатомодульною пілотованою станцією на орбіті Землі після "Мира" (якої вже немає) та Міжнародної космічної станц

Першу китайську пілотовану орбітальну станція "Тяньгун-1" запустили у вересні 2011 року, а станцію "Тяньгун-2" – у вересні 2016 року. За кілька місяців до цього зв'язок із "Тяньгун-1" було втрачено, у квітні 2018 станція увійшла в атмосферу Землі, її компоненти здебільшого  згоріли над Тихим океаном. Друга китайська пілотована станція завершила роботу в липні 2019-го, і її було зведено з орбіти.

Третю станцію Китай почав будувати у квітні 2021 року із запуску базового модуля станції – "Тяньхе". У травні до модуля успішно пристикувався вантажний корабель "Тяньчжоу-2". Завершення будівництва заплановано на кінець 2022 року.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/kitajski-kosmonavti-shist-godin-proveli-u-vidkritomu-kosmosi-zbirajuchi-novu-orbitalnu-stantsiju-1588194.html

Немає коментарів:

Дописати коментар