середа, 22 грудня 2021 р.

У Міноборони відповіли на фейки Шойгу про хімзброю та іноземні ПВК

 


У Міністерстві оборони України спростовують інформацію про перебування на контрольованій урядом території країни приватних військових компаній а також про доставку на територію держави хімзброї. Відповідний коментар речника Центру оперативного інформування, полковника Леоніда Матюхіна оприлюднили на сайті МОУ, пише УНН.  джерело

Цитата

“В Україні немає жодних приватних військових компаній, у тому числі іноземних. Окрім тих, що на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Так само не відповідає дійсності й інше твердження про нібито “доставку резервів невстановленого хімічного компоненту для здійснення провокацій у містах Авдіївка і Лиман”, — повідомив речник МОУ.

Деталі

Як підкреслює Матюхін, єдина загроза миру і безпеці українських громадян і територіям йде від російських окупаційних військ, що порушують режим припинення вогню, вбивають українських громадян та блокують роботу міжнародної місії.

“Війна проти України включає не лише збройну агресію, а й гібридний компонент — інформаційні операції. Російська Федерація раніше вже вдавалась до подібної дезінформації. Варто згадати фейки поширені у 2018 році про так звані „сині діжки з нібито отруйною речовиною у Красногорівці“. Разом з тим, оскільки остання дезінформація озвучена на найвищому воєнно-політичному рівні, до неї слід поставитись з усією серйозністю. Як до підготовки конкретної провокації, сценарій якої вже розроблений у Кремлі”, — заявили у Центрі.

Речник підкреслив, що Збройні сили України поважають міжнародне гуманітарне право, дотримуються Мінських домовленостей і тримають оборону своїх рубежів.

Контекст

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу напередодні заявив, що приватні військові компанії (ПВК) США нібито “готують провокацію з хімічними компонентами на сході України”.

Представник Пентагону Джон Кірбі після цього повідомив, що заява глави Міноборони РФ Сергія Шойгу про американські ПВК, які нібито готують “провокації з хімзброєю на Донбасі” не відповідає дійсності.

У МЗС України також відповіли, назвавши заяву Шойгу черговим прикладом масованої російської дезінформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар