понеділок, 20 грудня 2021 р.

"Золоту трубу Тарпана" передають в управління АРМА - прокуратура


 Об’єкт незавершеного будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки “Північна” в Одесі на об’єкті “Глибоководний випуск” — “Золота труба Тарпана”, який визнаний речовим доказом та на який накладено арешт, направлено до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА, — ред.). Про це УНН повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  джерело

“Ухвалу слідчого судді про накладення арешту на об’єкт незавершеного будівництва у відповідності до вимог ст.100 КПК України направлено до виконання Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів”, — повідомили правоохоронці.

Додамо

Раніше майно Руслана Тарпана, головного підозрюваного у розкраданні 320 млн грн під час будівництва “Глибоководного випуску”, яке перебуває на території України та за її межами, вирішили заарештувати з метою компенсації завданих державі збитків.

Окрім Руслана Тарпана, за цією ж справою судять ще сімох осіб, а саме: Бердичевського Сергія Федоровича, Романова Олександра Алімовича, Попова Василя Степановича, Полуденка Ігоря Євгеновича, Бойка Віталія Анатолійовича, Теплицького Вадима Едуардовича і Гетьмана Вадима Анатолійовича.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Водночас саме Тарпан — головний підозрюваний. Наразі Київський районний суд Одеси розпочав розгляд клопотання про обрання Тарпану міри запобіжного заходу. Прокурори вимагають арешту.

Це вже не вперше — ще у 2017 та 2018 роках суди давали дозвіл на затримання одіозного бізнесмена.

Попри це Тарпан продовжує перебувати на свободі, ба більше — безперешкодно веде бізнес та проживає, за словами його адвокатів, в ОАЕ. Хоча вже 4й рік розшукується українськими правоохоронцями та оголошений у міжнародний розшук через Інтерпол із “синім сповіщенням”.

Немає коментарів:

Дописати коментар