понеділок, 20 грудня 2021 р.

Українські товари підкорюють американський ринок: як легко почати торгувати на Amazon

 Сучасний світ відкриває безліч можливостей розмиваючи кордони та “стираючи” відстані між країнами. Глобальний ринок та доступність логічних сервісів роблять міжнародну торгівлю доступнішо  джерело

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Ми поспілкувалися з Миколою Кораллою, засновником та власником e-Sell Trading Services — найбільшої україномовної мережі центрів з надання складських послуг для онлайн-продавців у США, який розповів про те, як просувати українські товари на одному з найбільших ринків світу.

“Ми живемо у чудовий час, коли ми можемо торгувати в США і не тільки, не виходячи зі своєї квартири в Україні. Зараз все дуже просто завдяки розвитку технологій та спрощенню процедур — постачальники доступніші, банки лояльніші, інтернет дешевий, засоби зв’язку доступні кожному. По суті, все, що вам потрібно — це інтернет і ноутбук”, — зазначає Микола.

Підприємець вважає, що на сьогодні ринок досяг певного балансу, на ньому сворені усі можливості для зручної міжнародної торгівлі, що робить її надзвичаной привабливою та перпективною сферою. Цим в повній мірі вже скористалися жителі Китаю, які буквально підкорили весь світ своїми товарами. Однак, це не означає повну монополію китайців у постачанні товарів по всьому світу. Він впевнений, товари з України здані скласти конкуренцію та зайняти свою нішу на ринку інших країн. Тим більше, що пандемія внесла певні коорективи призвівши до подорожчання та ускладення транспортування з Китаю.

Українські товари мають порівнянно невисоку собівартість при високій якості, що робить їх конкурентноздатними на ринку США.

Однак, без вивчення попиту не обійтись: перегляньте торгові площадки США, подумайте, які українські товари можуть зацікавити іноземців, наприклад, вироби з натуральної деревини.

І ось ви визначились чим будете торгувати. Що далі?

Микола Коралла радить виходити на найбільшу торгівельну прощадку — Amazon

“Найскладніше у цьому бізнесі — це відкрити аккаунт на Amazon. З кожним роком це стає все складнішим, оскільки Amazon, намагаючись зменшити шахрайство, стає все більш прискіпливим по відношенню до нових продавців, уважно перевіряючи всі документи і дані”, — пояснив підприємець.

Водночас — це можна вирішити, наприклад відкривши аккаунт на компанію, попередньо зареєстровану в США або Великій Британії (дві найдоступніші юрисдикції).

“Подальші кроки, по суті, це слідування алгоритму та уважний аналіз. Та не забуваємо, що потрібні гроші — хоч би 5000 доларів. Часи, коли можна було почати торгувати із 100 долларами у кишені давно минули, на жаль”, — пояснив нам співрозмовник.

Подальший алгоритм дій різниться залежно від того, чи будете ви торгувати своїми, чи чижими товарами. Сам Коралла починав з виробництва товарів для рукоділля та планував продавати їх і закордон. Однак, врешті зупинився на перепродажі товарів вироблених іншими. Якщо ж ви все ж вирішити виводити на американський ринок власний продукт, то почніть з ретельного вивчення конкурентів та порівняння з ними.

“Це дозволить зрозуміти, чи варто взагалі витрачати ресурси на виведення вашого товару на ринок. Якщо все ж варто, то по-перше, що слід зробити зареєструвати аккаунт — на себе, або на компанію у США чи Британії. Далі створюємо лістинг і наповнюємо його якісним контентом, створюємо відвантаження та відправляємо товар на склад Amazon (за моїми спостереженнями, на сьогодні Укрпошта вам зможе дати найкращі терміни та тарифи з доставки), надалі просуваємо товар через соцмережі, рекламу тощо”, — розповів Коралла.

Якщо ж ви не плануєте виводити свій товар, а торгуватимете товарами інших виробників, то після реєстрації аккаунту на Amazon, наступним кроком має бути пошук постачальника. Зробити це можна навіть через банальний запит у пошукувику — wholesale supplier in USA.

“Далі знаходимо товари у постачальника та відповідні лістинги на Amazon, аналізуємо товари за допомогою спеціалізованих програм (для початку Keepa і Seller Assistant App буде достатньо); рахуємо вигоду, а далі закуповуємо товар на адресу центру з підготовки товару — товар має бути промаркований відповідним чином та запакований згідно правил та вимог Amazon”, — пояснив Коралла.

Компанія, яка прийме ваш товар на території США, зберігатиме та буде пересилати на склади Amazon, допоможе вам з розрахунком вартості пересилки та доставки від їхнього складу до Amazon. Робота з таким складом є вигідною за рахунок використання партнерських тарифів перевізників (до 60% дешевше за стандартні тарифи перевізників), більш вигідні умови зберігання та, що часто є дуже важливим, додаткова перевірка вашого товару.

А далі — слідкуємо за ціною і успішно продаємо.

Важливо бути уважним та допитливим. Звісно, що у цьому бізнесі, як і в будь-якому іншому є свої нюанси, про які складно розповісти в одній короткій статті. Але, як запевняє Микола Коралла, відповіді на більшість запитань, які виникають у процесі запуску бізнесу з торгівлі, можна знайти самостійно — головне не лінуватися та прагнути результату.

“Стелі в заробітках немає — все залежить від вас. Навіть якщо не вистачає грошей — їх завжди можна залучити з боку — приватні позики, банки тощо. Коли ви розберетеся з процесом і у вас з’явиться чітке розуміння алгоритму — ваші результати будуть примножуватися з кожним місяцем. Аж до того, що деякі платіжні системи (наприклад, Payoneer) самі пропонуватимуть вам кредитування. Звичайно, за умови, що ви використовуєте їх для виведення коштів і вони мають можливість побачити ваше зростання і бути впевненими у поверненні кредиту”, — резюмував підприємць.

Немає коментарів:

Дописати коментар