вівторок, 21 грудня 2021 р.

Зеленський анонсував зміни у зовнішній політиці України


 Президент окреслив основні чотири напрями змін.

Президент Володимир Зеленський анонсував зміни у зовнішній політиці України.  джерело

Зеленський наголосив, що сьогоднішня конференція дипломатів особлива не лише через локацію та її учасників, але й через нові принципи та підходи, які запровадять саме сьогодні.

"Ми живемо у новій реальності, де глобальні зміни відбуваються щомісяця, щотижня та навіть щодня… У цих умовах ми маємо змінити стиль і філософію своєї зовнішньої політики. Сьогодні вона потребує багатьох речей, але я хотів би зупинитися на чотирьох", - зазначив він.

Ймовірне розміщення ядерної зброї РФ в Білорусі: Зеленський відреагував на слова Путіна й ЛукашенкаЙмовірне розміщення ядерної зброї РФ в Білорусі: Зеленський відреагував на слова Путіна й Лукашенка

Зокрема, перша така річ, за словами президента, це швидкість.

"Із надмірно консервативної, а тому дуже повільної, наша дипломатія повинна стати жвавою, динамічною, адже наразі у багатьох процесах Україна змушена наздоганяти", - сказав він.

Другою річчю Зеленський назвав креативність, а її прикладами - декларацію на підтримку європерспективи України, яку підписали вже 7 країн, а також саміт Кримської платформи, участь у якому взяли представники десятка держав.

"Ми повинні не чекати, доки хтось вирішить наші проблеми за нас, а шукати і щоденно пропонувати нові механізми, нові формати та ідеї. Для того, щоб ці ідеї мали підтримку наших партнерів, потрібна третя річ - амбітність…", - сказав президент.

На його думку, Україні необхідно позбутися негативного, постійно пригніченого та песимістичного мислення, слів "це неможливо", "цього не буде", "це не для нас" і "це не нашого рівня", а також комплексу країни третього світу.

"У нас величезний потенціал. Наша Україна потрібна Європі, а не навпаки. Ось це амбітність. Зміна власного сприйняття України задля зміни її сприйняття у всьому світі. Не проблемний, а стратегічний партнер. Джерело не загроз, а можливостей", - підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, необхідно продовжити утвердження України в ролі регіонального лідера і шляхом малих союзів та ініціатив будувати нову реальність, де Україна "не шоста зліва у третьому ряду, а драйвер і лідер в процесі".

"Все це забезпечить появу четвертої, найголовнішої речі… - це результат… І він вимірюється не кількістю заяв про ту чи іншу підтримку нашої держави…, а конкретними обсягами підтримки, конкретними проектами та інвестиціями. Конкретика. Менше політики, більше економіки...", - заявив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар