неділя, 12 грудня 2021 р.

Портнов заявив, що американські санкції проти нього суперечать принципам, які декларують самі США


 Колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов, який потрапив під санкції США, заявив "Стране", що Вашингтон зробив це без пояснення. Його коментар видання опублікувало 11 грудня у Telegram.  джерело

"

Він вважає, що санкції проти нього інспірували структури, які в Україні "працюють на іноземні держави, виступаючи фактично як їхні агенти".

"Санкції проти мене вводять не вперше. Я вже був під санкціями Євросоюзу, які потім скасував суд ЄС із виплатою мені компенсацій", – наголосив Портнов.

Портнов заявив також, що його благодійний фонд, щодо якого Сполучені Штати ввели санкції, "не здійснив жодного платежу, крім допомоги українським лікарням у період початку пандемії"

Контекст:

Портнов був радником четвертого президента України Віктора Януковича і відповідав за юридичне забезпечення його діяльності. Із квітня 2010 року до квітня 2011-го він був заступником глави АП, а в січні – лютому 2014 року – першим заступником глави цього відомства. Після Революції гідності Портнов виїхав за кордон, в Україну повернувся у травні 2019 року.

Портнов – автор більшості заяв, за якими в Україні відкрито кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка.

9 грудня США ввели санкції проти Портнова за хабарництво у судовому та правоохоронному апараті України, використання свого впливу для підкупу в українських судах, а також за "підрив зусиль щодо реформування".

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/portnov-zajaviv-shcho-amerikanski-sanktsiji-proti-nogo-superechat-printsipam-jaki-deklarujut-sami-ssha-1585775.html

Немає коментарів:

Дописати коментар