вівторок, 21 грудня 2021 р.

В Україні заговорили про пік політичних репресій


 Правоохоронні органи України перебувають під політичним контролем Офісу Президента, вважають політологи. Цим і пояснюють переслідування політичних опонентів “Слуг народу” як на загальнонаціональному рівні, так і місцевому, повідомляє УНН.  джерело

Цитата

“Офіс Президента хоче підпорядкувати місцеву вертикаль, місцеві еліти собі. Особливо якщо вони мають намір проводити дострокові перевибори. З ким вони не домовляються, тих намагаються зламати так чи інакше”, — коментує політолог Олексій Голобуцький.

Його колега Андрій Смолій вважає, що політичний умисел у кримінальних переслідуваннях став вже візитівкою влади.

“Ми бачимо, що влада Зеленського ... в більшості випадків просто діє в рамках політичного умислу, розправи з певними політичними опонентами, або тими людьми, які їй не зручні”, — сказав він.

Зокрема це стосується ситуації в Одесі, вважає Смолій.

“Ми бачимо політичну доцільність в тому, щоб переслідувати того чи іншого політика, мера чи громадського діяча. У випадку з Трухановим я не бачу ситуації, коли виключно юридична складова, тут є, скоріше за все, складова політична, коли Офіс Поезидента хоче контролювати найбільше південне місто — Одесу”, — пояснив політолог.

За його словами, Україна перетворюється в неправову державу.

“Починаючи від ДБР і закінучуючи СБУ — правоохоронні органи використовуються в боротьбі з політичними опонентами. Я б сказав так: ми сьогодні є свідками неправової держави в Україні, є свідками бажання повністю узурпувати владу, починаючи від центру, закінчуючи аж до місцевого самоврядування. Таким чином просто знищується законність в Україні”, — резюмував він.

Додамо

Коментуючи підозру Петру Порошенко у держзраді, колишній Генпрокурор Юрій Луценко нагадав, що політичні репресії в Україні завжди закінчуються фіаско замовників.

“Історія політичних репресій лідерів опозиції в Україні давно довела, чим це закінчується. Від сфабрикованої справи проти С. Хмари в часи здобуття Незалежності до тюремних політичних відсидок Луценка і Тимошенко все це закінчувалося крахом замовників. Без сумнівів, так буде і цього разу”, — сказав Луценко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар