субота, 11 грудня 2021 р.

Видавання партквитків ватажкам "ЛДНР" може бути підготовкою російського суспільства до війни – Шлосберг


 Видавання ватажкам терористичних угруповань "ЛНР" та "ДНР" Леоніду Пасічнику та Денису Пушиліну партійних квитків партії "Единая Россия" можна розцінювати як підготовку російського суспільства до війни. Таку думку в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" 10 грудня висловив російський опозиційний політик і правозахисник Лев Шлосберг.   джерело

Він вважає правильним видавання окупантам партквитків "Единой России", хоч і назвав ці слова парадоксальними.

"І Україна має бачити, хто ці люди і в яку партію вони вступили, і Росія має бачити це, і весь світ має бачити, яка політична партія – партія Володимира Путіна – сьогодні є провідною політичною силою в нашій країні. Це логічне продовження безконтрольного роздавання російських паспортів "ЛДНР". Те, що зараз відбувається з партійною політизацією лідерів "ЛНР" та "ДНР", – це може бути витлумачено як політична підготовка російського суспільства до війни. Тому що цих людей позиціюють як частину Росії, частину "Единой России" – політичної партії Володимира Путіна. І те, що цим людям надають партійні квитки, засвідчує їхню належність саме до цієї корпорації, а не належність до України, українського суспільства чи Донбасу, де вони орудують. Якщо, не дай боже, буде війна, російське суспільство має пам'ятати, хто видавав цим людям квитки партії влади", – пояснив Шлосберг.

Партбілети Пасічнику та Пушиліну вручили 4 грудня перед відкриттям третього, фінального, етапу з'їзду "Единой России". На самому з'їзді було переобрано ще на п'ять років її голову, колишнього президента і прем'єра РФ Дмитра Медведєва, а також переобрано керівні та центральні органи політсили.

Перед цим, у листопаді, партквитки "Единой России" видали 100 жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, у яких є російські паспорти, повідомляли підконтрольні окупантам ЗМІ. У МЗС України вважають, що РФ "намагається витиснути максимальні дивіденди із захоплення територій".

Контекст:

Партію "Единая Россия" утворено 1 грудня 2001 року. На виборах у вересні 2021 року вона здобула найбільше місць у Держдумі – 324 із 450.

Голосування організували й на окупованих територіях України. Центрвиборчком РФ дозволив жителям ОРДЛО голосувати онлайн. Правозахисники повідомляли, що жителів ОРДЛО, які дістали російський паспорт, повезуть до Ростовської області для голосування. Цю інформацію підтвердили.

Член російської Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини Кирило Вишинський сказав, що приблизно 150 тис. жителів ОРДЛО дистанційно проголосували на виборах до Держдуми.

Верховна Рада та МЗС України закликали світ не визнавати незаконних виборів до Держдуми РФ у Криму та за участю жителів Донбасу

Служба безпеки України за фактом організації та проведення голосування у Криму відкрила кримінальне провадження, Рада національної безпеки і оборони України вирішила ввести санкції проти 53 членів територіальних виборчкомів та 33 кандидатів до Держдуми.

Голосування на окупованих територіях не визнали Євросоюз, США, Грузія та Туреччина, а також засудила Великобританія.

Держдепартамент США заявив, що голосування відбувалося в умовах, які не сприяють вільному та демократичному волевиявленню. Вибори до Держдуми РФ супроводжували залякування та тиск на опозицію і незалежних спостерігачів, наголосили в ЄС.

У травні 2021 року українська омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей російські паспорти видали майже 600 тис. громадян. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у липні говорив, що йдеться вже про 630 тис. осіб. У квітні депутат Держдуми Віктор Водолацький заявляв про плани РФ видати ще 500 тис. російських паспортів жителям ОРДЛО до кінця 2021 року.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/war/vidacha-partkvitkiv-vatazhkam-ldnr-mozhe-buti-pidgotovkoju-rosijskogo-suspilstva-do-vijni-ndash-shlosberg-1585701.html

Немає коментарів:

Дописати коментар