середа, 10 листопада 2021 р.

Бельгія закрила кордон для громадян України


 Бельгія з 9 листопада закрила кордон для туристів з України. Але поїздки до країни з поважних причин та транзитом і надалі дозволятимуть.

Про зміни у правилах повідомило посольство України у Бельгії.  джерело

Так, Бельгія заборонила українцям поїздки з несуттєвою (туристичною) метою. У країні обіцяють, що переглянуть це рішення, якщо у Бельгії та Україні покращиться епідемічна ситуація з COVID-19.

У посольстві додали, що з'ясовують можливість подальших поїздок для вакцинованих проти коронавірусу українських туристів. Схоже, що для них подорожі залишаться доступними - згідно з королівським наказом, який регулює оновлені правила карантину, який містить виключення для вакцинованих туристів під час заборони поїздок з несуттєвою метою.

З 9 листопада кордон зможуть перетнути такі категорії громадян України:

люди, які мають бельгійське громадянство;

люди, живуть у Бельгії;

один з подружжя або партнер людини, яка має бельгійське громадянство або живе у Бельгії;

дитина людини, яка має бельгійське громадянство або живе у Бельгії, або її партнера, якщо вони живуть під одним дахом;

люди, які подорожують транзитом через Бельгію з країни з дуже високим ризиком до країни Європейського Союзу або Шенгенської зони, громадянином якої вони є або де вони живуть;

люди, які їдуть транзитом за межі Європейського Союзу та Шенгенської зони (транзит через країну високого ризику, не виходячи з міжнародної зони аеропорту або транзит у Бельгії з країни високого ризику, не виходячи з зони аеропорту, що не входить до Шенгенської зони);

люди, які подорожують з вагомих гуманітарних причин;

члени транспортного і вантажного персоналу, моряки, екіпажі буксирів, льотчики та інший персонал, який працює на морських вітрових електростанціях та подорожує з робочою метою. Ці мандрівники повинні мати сертифікат, виданий роботодавцем.

Якщо Ви належите до однієї з вищезазначених категорій, тоді Ви повинні перед прибуттям до Бельгії заповнити Passenger locator form (PLF), незалежно від того, яким видом транспорту подорожуєте або як довго плануєте перебувати у Бельгії чи за кордоном.

Крім того, особи старше 12 років повинні мати негативний ПЛР-тест, зроблений менш ніж за 72 години до прибуття в Бельгію.

Також подорожуючі повинні пройти тестування в Бельгії в 1 день (резиденти та нерезиденти) і 7 день (резиденти та нерезиденти). Усі особи, які повертаються з третьої країни з дуже високим ризиком, також повинні провести 10 днів на карантині, за винятком діяльності, яка є основною причиною поїздки до Бельгії у випадку дипломатів та транспортного персоналу.

Карантинні заходи по прибуттю до Бельгії (тестування/карантин) поширюються навіть на повністю вакцинованих проти COVID-19 людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар