середа, 10 листопада 2021 р.

В Україні запрацював чат-бот, який викриватиме збут наркотиків


 У чат-боті можна буде анонімно сповістити про знайдені заборонені речовини та виявлених людей, які їх залишили, так званих закладників. джерело

Про це повідомили в Національній поліції.

Чат-бот DrugHunters (Мисливці за наркотиками) від патрульної поліції працює у Telegram-каналі. Скористатися ним можуть усі громадяни в тих містах, де працює патрульна поліція.

Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного «закладника» патрульні виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію.

У поліції нагадують, що за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, є відповідальність, яка залежно від обсягів збуту може бути як адміністративна, так і кримінальна.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи «закладника», достатньо відкрити програму, зайти в чат-бот, вказати свій населений пункт і адресу, де побачили порушення.

Далі слід описати місця, де, на вашу думку, може бути закладка (труби, клумба, лавка тощо). А для того, щоб правоохоронці швидше виявили закладку, надішліть геолокацію й додайте фото/відеоматеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар