неділя, 7 листопада 2021 р.

Дослідники міста Помпеї знайшли кімнату для рабів



Археологи виявили у передмісті античного міста Помпеї неушкоджену кімнату, в якій могли жити раби

Археологи виявили у передмісті античного міста Помпеї неушкоджену кімнату, в якій могли жити раби. Кімната є частиною вілли. Про це повідомляє археологічний парк «Помпеї». джерело

Під ліжками в кімнаті також були виявлені амфори для зберігання особистих речей та керамічні глеки. Також тут знайшли дерев'яну скриню, в якій були металеві та тканинні предмети, схожі на частини кінської упряжі. На одному з ліжок було знайдено вал колісниці.

Ліжка були зроблені з дощок, переплетених між собою мотузками. Одне із них було меншим за інші – 1,4 м. Вчені вважають, що воно призначене для дитини. Єдиним джерелом світла в кімнаті було невелике вікно угорі, на стінах не було жодних прикрас

Місто Помпеї було знищено в 79 році нашої ери, коли сталося виверження вулкана Везувій. Тоді з 20 тис. жителів загинуло близько 2 тис. Наразі Помпеї є музеєм просто неба, тут тривають археологічні розкопки.

Нагадаємо, у Луцьку археологи виявили та дослідили унікальну стародавню споруду – Кафедральний Собор Святої Трійці, який був споруджений у XV столітті спочатку як дерев'яна святиня, а згодом у XVI столітті вже відбудований як кам'яний храм. Цей собор називають «Матір'ю костелів на Русі».

Немає коментарів:

Дописати коментар