пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

Китайський зонд “Чан’є-5” почав збирати ґрунт, необхідний для будівництва бази на Місяці

 Головна › Наука › Китайський зонд "Чан'є-5" почав збирати ґрунт, необхідний для будівництва бази на Місяці

Безпілотна станція КНР “Чан’є-5”, яка напередодні успішно “приземлилася” , приступила до збору реголіту (ґрунту) в верхньому шарі гірської породи на поверхні Місяця.

Про це повідомляє Sputnik з посиланням на Китайську національну космічну корпорацію.

Таким чином, якщо операція пройде успішно, Китай стане першою за останні 44 роки країною, яка реалізує проект з транспортування геологічних зразків з поверхні Місяця. Раніше місячний грунт доставляла радянська станція “Луна” і астронавти США в рамках програми «Аполлон».

“Модулі космічного безпілотника приступили до бурильних робіт і упаковки зразків. Найближчим часом “Чан’є-5″ також буде збирати реголіт з поверхні за допомогою спеціальних автоматизованих щупальців”, – повідомляють в Китаї.

Всього планується зібрати два кілограми місячної гірської породи, яка буде вивчена китайськими фахівцями як в наукових цілях, так і для проекту з підготовки до будівництва науково-дослідницької бази на Місяці.

Нагадаємо, NASA вибрало компанії, які займуться розробкою і створенням місячного посадкового модуля для першої з 1972 року висадки людей на Місяці в рамках програми «Артеміда».

Напередодні NASA призупинило підготовку польоту людини на Місяць через пандемію COVID-19.

Немає коментарів:

Дописати коментар