неділя, 10 квітня 2022 р.

Байден підписав закон про енергетичне ембарго Росії


 Президент США Джо Байден 8 квітня підписав два закони, які запроваджують додаткові санкції проти Росії та Білорусі за вторгнення РФ в Україну. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Перший закон – Ending Importation of Russian Oil Act – передбачає заборону імпорту енергоресурсів з Росії. Як зазначає CNN , йдеться про нафту, газ та вугілля.   джерело

Другий закон, підписаний Байденом, передбачає припинення нормальних торговельних відносин із Росією та Білоруссю. Статус нормальних торговельних відносин передбачав мінімальні тарифи. Тепер США  зможуть значно підвищувати мита на товари з Росії та Білорусі. 

Ці закони Конгрес ухвалив та передав Байдену на підпис 7 квітня у відповідь на агресію РФ проти України. Підписавши його, Байден набрав чинності  розпорядження, яке він видав у березні

.

Ці санкції, як повідомляє CNN, є останнім кроком адміністрації Байдена з покарання двох країн за продовження вторгнення Росії в Україну. Вони вперше ініційовані Білим домом, зазначає канал. 

Війна Росії проти України Головне  (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир  Путін оголосив про вторгнення  російських військ до України, назвавши це "спецоперацією". 

Після цього Захід запровадив кілька пакетів санкцій проти Росії. Вони, зокрема, стосуються  великих російських банків , низки близьких до президента РФ Володимира Путіна чиновників, бізнесменів та їхніх дітей.

Після того, як Росія відмовилася припинити агресію проти України, Європейський Союз, США, Великобританія та Канада вирішили  включити до списку санкцій Путіна , а частину російських  банків відключили  від SWIFT. Крім того,  США  та  ЄС  запровадили санкції проти Центробанку Росії, заморозивши його закордонні активи.

Також у зв'язку із вторгненням РФ в Україну країни Заходу стали масово відмовлятися від російських газу та нафти та шукати їм альтернативу.


Немає коментарів:

Дописати коментар