субота, 9 квітня 2022 р.

Тихановська: Лукашенко в інтерв'ю Гордону присягався, що з кордону Білорусі не підуть танки. Як йому можна вірити?


 Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська переконана, що політики не мають вірити обіцянкам Олександра Лукашенка, який називає себе президентом Білорусі. Про це вона заявила в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.  джерело

"

Як можна вірити людині, яка багато разів обіцяла, що з території Білорусі Україні не загрожує жодна небезпека? Ми пам'ятаємо, як в інтерв'ю Дмитрові Гордону він присягався, що українці можуть бути спокійні за північний кордон, що в жодному разі звідси не полетять ракети, не підуть танки. Про що можна перемовлятися з такою людиною", – зауважила Тихановська.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Напередодні президентських виборів у Білорусі у серпні 2020 року засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон узяв велике інтерв'ю в Лукашенка, в якому той запевняв, що "ніколи з території Білорусі в Україну не прийдуть росіяни".

24 лютого 2022 року російські окупанти вторглися в Україну за кількома напрямками, зокрема з території Білорусі. Російські війська ведуть обстріли українських міст із баз, розташованих у Білорусі.

Відомо, що окупанти вивозять українців у Білорусь під виглядом евакуації. За даними МЗС України станом на 29 березня, "до Росії та Білорусі примусово перевезли 40 тис. українців".


Немає коментарів:

Дописати коментар