неділя, 10 квітня 2022 р.

ЗСУ збили російський винищувач Су-34, який намагався атакувати Миколаїв


 Російські окупаційні війська намагаються покращити своє становище на миколаївському напрямку, але марно, ЗСУ відтісняють супротивника з позицій і знищують його ресурси.

Про це 10 квітня у Facebook повідомило оперативне командування "Південь" ЗСУ.  джерело

"Окупанти намагаються покращити своє становище на миколаївському напрямку, але наші війська продовжують знищувати ворога,

відтісняючи супротивника із займаних позицій та знищуючи його ресурси, – йдеться у повідомленні. – Зенітним ракетним підрозділом Повітряних сил Збройних сил України збитий російський винищувач-бомбардувальник намагався атакувати Миколаїв”.

Зазначається, що загальні втрати ворога за ніч на 10 квітня "склали 70 орків та сім одиниць техніки".

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що через втрати особового складу та техніки окупанти розгорнули військові госпіталі та ремонтні майстерні у трьох областях, зокрема – у Херсонській.

Війна Росії проти України Головне  (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв із першого дня вторгнення, з 24 лютого. На початку вторгнення запеклі  бої йшли за Миколаївський міжнародний аеропорт  та аеродром Кульбакіно на околиці міста.

Окупанти обстрілювали житлові квартали  з  реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган" , завдавали авіаудари. Вранці 29 березня окупанти  завдали ракетного удару  по Миколаївській ОДА, внаслідок якого  загинуло 36 людей , зокрема секретар Кіма.

16 березня голова у Миколаївській обласній державній (військовій) адміністрації Віталій Кім повідомив, що в регіоні українські військові  "відсунули лінію фронту" . 5 квітня радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що на Миколаївщині російських військових не залишилося і що  вони готуються покинути Херсон  – єдиний обласний центр, який захопили.

За словами Кіма, на Миколаївщині, за винятком кількох сіл на півдні,  орків майже не залишилося .


Немає коментарів:

Дописати коментар