понеділок, 13 грудня 2021 р.

"Він напоїв мене чаєм і розповів усе від початку до кінця". Кікабідзе відвідав Саакашвілі у шпиталі


 Грузинський співак та актор, народний артист Грузії Вахтанг Кікабідзе 11 грудня відвідав третього президента Грузії, голову Виконавчого комітету реформ України Михайла Саакашвілі у військовому шпиталі у місті Горі.

Про це повідомляє видання "Новости-Грузия".   джерело

Кікабідзе сказав, що Саакашвілі у шпиталі "недобре, і запитання зайві – все видно по очах".

"Він напоїв мене чаєм і розповів усе від початку до кінця. Він не зламаний, це головне", – розповів артист про зустріч із політиком.

За словами Кікабідзе, він повідомив Саакашвілі про свою зустріч із Зеленським. "Я сказав Зеленському: "Він твій громадянин, і ви маєте його вивезти, інакше його уб'ють". Той відповів, що почне сьогодні ж телефонувати, після цього в Грузію прибув народний захисник України, а потім адвокат.

Як повідомляє канал Pirveli, Кікабідзе після візиту до Саакашвілі розповів, що прийняти експрезидента Грузії на лікування готова Україна, а також Польща.

Контекст:

У 2004–2013 роках Саакашвілі обіймав посаду президента Грузії два строки поспіль. Невдовзі після відставки з поста президента він покинув країну. У Грузії щодо нього ухвалено кілька вироків та розслідують низку кримінальних справ.

У 2015–2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію. Із червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України. Він має українське громадянство.

1 жовтня політик повідомив про повернення до Грузії. У міністерстві внутрішніх справ Грузії спочатку заявляли, що він не перетинав державного кордону країни, але того самого дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі у країні і його затримали. Прокуратура Грузії порушила проти політика ще одну кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону.

За даними грузинських ЗМІ, Саакашвілі прибув до Грузії з України, ховаючись у трейлері, який перетнув кордон Грузії на поромі, що прибув до Поті.

Саакашвілі оголосив голодування, яке тривало 50 днів, і припинив його після переведення у військовий шпиталь у Горі, де зараз перебуває.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/vin-napojiv-mene-chajem-i-rozpoviv-vse-vid-pochatku-do-kintsja-kikabidze-vidvidav-saakashvili-u-shpitali-1585847.html

Немає коментарів:

Дописати коментар