четвер, 23 грудня 2021 р.

Як приготувати українські пампушки з маком на Різдво. Рецепт від кулінарної блогерки


 Українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт 19 грудня на своєму каналі у YouTube розмістила відеорецепт приготування українських пампушок на Різдво.    джерело

0,5 л теплого молока;

2 ст. л. цукру;

40 г дріжджів;

8 ст. л. борошна.

"У велику миску наливаємо ледь тепле молоко, додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо і всипаємо борошно. Замішуємо рідке тісто як на млинці", – описала процес приготування опари блогерка.

Опара має піднятися у теплому місці протягом 30 хв.

Для тіста необхідно:

120 г цукру;

10 г ванільного цукру;

2 яйця;

4 ст. л. олії;

приблизно 850 г борошна.

У готову опару додаємо, перемішуючи, продукти з другого списку у такій черговості: яйця, олія, цукор і за два підходи всипаємо борошно.

"Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім уже руками. Тісто не рветься, але при цьому липкувате. Накриваємо тісто рушником і відправляємо у тепло на півтори години", – зазначила експертка.

Для начинки треба взяти:

200 г меленого маку;

1 ст. л. цукру;

3-4 ст. л. варення.

Мак заливаємо водою і варимо на маленькому вогні, перемішуючи, доки не випарується вся вода. У гарячий мак додаємо цукор і даємо йому охолонути, після чого додаємо у масу варення.

Тісто, що піднялося, розкочуємо у формі листа завтовшки приблизно 1 см і за допомогою форми вирізаємо кола, потім викладаємо по 1 ч. л. начинки на кожне.

"Щоб сформувати круглу пампушку, кладемо тісто в кулак так, щоб начинка "втопилася" у руці, і збираємо все тісто в одну точку, – порадила кулінарна експертка. – Руки час від часу посипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. Кінчики збираємо по центру, утворюється мішечок, його округляємо та розплескуємо. Вмокаємо у борошно і викладаємо на дошку”.

Сформовані пампушки залишаємо на 20 хв, щоб дати тісту піднятися.

Смажити пампушки необхідно з двох боків до золотистого кольору на олії в глибокій посудині, щоб вони не торкалися дна. Готові пампушки викладають на паперовий рушник.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/bulvar/news/jak-prigotuvati-ukrajinski-pampushki-z-makom-na-rizdvo-retsept-vid-kulinarnogo-blogera-1587597.html

Немає коментарів:

Дописати коментар