пʼятниця, 24 грудня 2021 р.

Франція звинуватила Росію у фінансуванні найманців ПВК Вагнера в Малі


  Франція в четвер засудила рішення перехідної влади Малі дозволити розгортання російських найманців ПВК Вагнера і звинуватила Москву у фінансуванні використання приватною військовою компанією найманців у цій західноафриканській країні. Про це пише УНН з посиланням на АР.  джерело

Цитата

"

Деталі

З 2012 року Малі намагається стримати повстання ісламських екстремістів. Повстанців-екстремістів було вимушено відсторонено від влади в північних містах країни за допомогою військової операції під проводом Франції, але вони перегрупувалися в пустелі та почали атакувати малійську армію та її союзників.

У червні полковник Асімі Гойта склав присягу як президент перехідного уряду Малі після здійснення другого за дев'ять місяців перевороту. Малі стикається з зростаючою ізоляцією від міжнародної спільноти через захоплення влади хунтою. Вибори мають відбутися в лютому, але є побоювання, що вони будуть відкладені.

"Ми глибоко шкодуємо про вибір перехідної влади Малі використовувати і без того дефіцитні державні кошти для оплати іноземних найманців замість підтримки збройних сил Малі", - йдеться у заяві Франції.

ПВК Вагнера звинуватили західні уряди та експерти ООН у порушеннях прав людини в Центральноафриканській Республіці та через участь в конфлікті в Лівії. Франція та Німеччина заперечують проти присутності їх найманців у Малі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що компанія має "законне" право перебувати в західноафриканській країні, оскільки її запросив перехідний уряд.

Немає коментарів:

Дописати коментар