вівторок, 14 грудня 2021 р.

Дивно чути вимоги РФ щодо нерозширення НАТО після порушень нею власних обіцянок - Зеленський


  Дивно чути вимоги від Російської Федерації про гарантії щодо превентивної відмови Києва від членства в НАТО після порушень нею власних наданих обіцянок. Про це в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, яке опубліковано на сайті Офісу Президента, заявив Глава держави Володимир Зеленський, пише УНН.  джерело

“Дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже порушено самою російською стороною”, - заявив Зеленський, слова якого цитують в ОП.

Деталі

Він нагадав, що Україна віддала свою частину радянського ядерного арсеналу, яка була третьою за потужністю у світі, отримавши у відповідь від Росії запевнення поважати українські кордони та безпеку.

“Усе це було викинуто на смітник  додав Зеленський

Контекст

На російсько-українському кордоні останнім часом спостерігається стягування російських військ і техніки, що стурбувало українську владу і західних партнерів. Захід боїться вторгнення Росії на територію України.

Причиною цього є вимога Путіна, а саме гарантії від США та їхніх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На фоні цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар