понеділок, 13 грудня 2021 р.

У Росії заявили про затримання понад 100 прихильників "українського неонацистського угруповання"


 У ФСБ Росії заявили про затримання в російських регіонах 106 "прихильників" того, що вони назвали "українським неонацистським молодіжним угрупуванням" "М.К.У.". Двоє з них підозрюються в нібито підготовці нападу на освітні установи, заявили в ФСБ РФ, пише УНН. джерело

“Федеральною службою безпеки РФ у взаємодії з Міністерством внутрішніх справ РФ і Слідчим комітетом РФ проведені оперативно-розшукові заходи і слідчі дії щодо виявлених в 37 регіонах Російської Федерації 106 прихильників українського неонацистського молодіжного угруповання "М.К.У.", — вказали в ФСБ РФ, згадавши попутно про "українські спецслужби".

У зв'язці з "М.К.У." в ФСБ РФ згадали і про "Єгора Краснова", проти нього СК Росії вже завело кримінальну справу за ч. 4 ст. 33, ч. 2 ст. 105 КК Росії, його оголосили в міжнародний розшук.

Деталі

У ФСБ РФ заявляють, що хотіли припинити "акції" по регіонах, де людям через месенджери і соціальні мережі "доводилися вказівки" про те, що в ФСБ назвали "вчиненням терористичних актів і масових вбивств".

Повідомляється, що серед затриманих "встановлено троє адміністраторів інтернет-спільнот цієї організації", яким в ФСБ РФ приписали пропаганду "екстремістської ідеології" і заклики "здійснювати насильницькі акції". Ще двом затриманим ФСБ приписує "підготовку збройних нападів на освітні установи".

Потім у Пензенській області і Республіці Комі ФСБ знайшла ще "п'ять і вісім осіб відповідно", приписавши їм участь в групах, "афілійованих з "М.К.У.“. У них нібито знайшли і зброю, ФСБ навіть її перерахувала як вилучену: "гладкоствольну і нарізну цивільну мисливську зброю і боєприпаси до неї, пневматичні пістолети, охолощені пістолети і автомати (перевіряється інформація про наміри їх переробки в бойові аналоги), велику кількість холодної зброї, балончики зі сльозогінним газом". Зазначено, що вирішується питання про притягнення зазначених осіб до кримінальної відповідальності.

"Щодо решти затриманих, серед яких є ті, хто безпосередньо перебував в інтернет-листуванні з Є.Красновим", як зазначено, "тривають перевірочні заходи, за результатами яких будуть винесені відповідні процесуальні рішення або вжиті заходи профілактики".

Доповнення

Раніше співробітники ФСБ Росії заявляли про затримання трьох "агентів" — громадян України.

У Службі безпеки України відповіли, що інформація ФСБ Росії про затримання трьох "агентів" — громадян України — є фейковою, і подібні заяви потрібно розглядати через призму гібридної війни.


Немає коментарів:

Дописати коментар