вівторок, 16 листопада 2021 р.

Боррель та глава МЗС Білорусі провели розмову: деталі

 


Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей обговорив з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем ситуацію на кордоні Білорусі з Євросоюзом, пише УНН.

Деталі

У ході телефонної розмови Макей заявив про “націленість Мінська” на спільний пошук шляхів врегулювання міграційної кризи. Міністр також повідомив про посилення міграційного режиму в Білорусі.      джерело

Володимир Макей заявив, що Мінськ нібито “докладає серйозних зусиль” для забезпечення мігрантів гуманітарною допомогою. Нагадаємо, раніше сьогодні, 16 листопада, білоруська влада оголосила про організацію логістичного центру для мігрантів.

“При цьому підкреслена принципова позиція білоруської сторони про неприйнятність санкцій як інструменту політики щодо суверенної і незалежної держави, їхні негативні наслідки як для двосторонніх відносин, так і для регіональної стабільності і безпеки в цілому”, — йдеться у повідомленні білоруського МЗС.

Сторони домовилися про продовження контактів.

Раніше

Брюссель раніше оголосив про намір розширити санкції проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею. Джерела Reuters стверджували, що обмеження можуть ввести проти 30 фізичних і юридичних осіб. Агентство Bloomberg повідомляло, що новий пакет санкцій може торкнутися авіакомпанії “Аерофлот” і Turkish Airlines.

Немає коментарів:

Дописати коментар