пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

У Туркменістані з дитсадків звільняють вихователів, які показували дітям мультфільми російською мовою – ЗМІ


 У кількох дитячих садках Туркменістану звільнили вихователів за демонстрацію дітям мультфільмів російською мовою. Про це 25 листопада повідомило з посиланням на неназваного співробітника сфери освіти "Радио Азатлык". джерело

Співрозмовник радіостанції розповів, що виховательок звільняли в дитсадках Фарапського, Дяневського та Дарганатинського етрапів (районів). Суворі догани також дістали завідувачі установ.

Перевірки в дитсадках проводили спеціальні інспектори. Вони попередили керівництво дитсадків, що "можна показувати мультфільми тільки туркменською мовою".

Джерело "Радио Азатлык" зазначило також, що претензії виникли й до зошитів та альбомів для малювання.

"Навіть якщо слово "зошит" на обкладинці написано російською, його не можна використовувати", – каже він.

Кореспондент радіостанції підкреслив, що написи російською мовою видаляють теж на вокзалах, в аеропортах, а також усередині транспортних засобів, оскільки "тепер усе має бути лише туркменською".

Контекст:

Згідно з дослідженням центру Euromonitor International, російська мова поступово втрачає популярність в Україні, Казахстані, Азербайджані, Литві, Латвії, Естонії, Туркменістані, Узбекистані та Грузії, протилежну тенденцію фіксують у Білорусі.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/u-turkmenistani-z-ditsadkiv-zvilnjajut-vihovateliv-jaki-pokazuvali-ditjam-multfilmi-rosijskoju-movoju-zmi-1583402.html

Немає коментарів:

Дописати коментар