Прості рішення для тих, хто не любить стояти біля плити і при слові "фарш" уявляє лише котлети та макарони по-флотськи. У вас є всі шанси здивувати себе та близьких! Пише Радіо MAXIMUM.
Це цікаво: Як приготувати бельгійські вафлі з протеїном: рецепт джерело
ТОМАТНИЙ СУП З ФАРШЕМ, КВАСОЛЕЮ ТА ПАСТОЮ
Нам знадобиться:
Фарш свинячий 450 г
Квасоля консервована 420 г
Помідори, консервовані без шкірки
Паста дрібна для супу
Морква 1 шт.
Селера
Оливкова олія
Цибуля ріпчаста
Часник
Лавровий лист
Спеції до смаку
Сир пармезан
Томатний суп з фаршем, квасолею та пастою - фото 485068
Томатний суп з фаршем, квасолею та пастою
Як приготувати:
У великому сотейнику або в товстостінній каструлі розігріти оливкову олію, висипати цибулю, моркву та селеру, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати фарш та часник, готувати, помішуючи, до коричневого кольору фаршу.
Додати в сотейник лавровий лист, орегано та червоний перець. Викласти помідори та залити бульйоном. Накрити кришкою сотейник, готувати томатний суп з фаршем на середньо-слабкому вогні близько 30 хвилин.
Ввести в сотейник (каструлю) квасолю та пасту, готувати 5-8 хвилин, до готовності останньої. Посолити, поперчити суп, додати петрушку, зняти із плити. Видалити лавровий лист.
Подавати томатний суп із фаршем у порційних тарілках, посипавши сиром.
КАБАЧКИ, ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ, З ФАРШЕМ ТА РИСОМ
Нам знадобиться:
Кабачки 3 шт.
Фарш м'ясний 100-150 г
Рис 2 ст. ложки
Помідори 3-4 шт.
Сир твердий 150 г
Сіль
Перець
Сметана
Томат-паста
Кабачки, запечені в духовці, з фаршем та рисом - фото 485069
Кабачки, запечені в духовці, з фаршем та рисом
Як приготувати:
Відварити рис і змішати з м'ясним фаршем, посолити, поперчити та перемішати. Кабачки нарізати кружальцями завтовшки 5 мм. Помідори нарізати тоншими кружальцями.
На кожен кабачковий кружечок викласти 1 ст. ложку фаршу, зверху помістити кружальце помідора. У такому вигляді кабачки щільно укласти на деко бічними поверхнями догори. Додати до томат-пасти сметану та воду (200 г). Посолити та перемішати.
Залити підготовленою сумішшю кабачки з фаршем та помідорами. Відправити до розігрітої духовки на 35 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності посипати кабачкову запіканку тертим сиром і знову поставити лист у духовку. Кабачки, запечені в духовці з фаршем, рисом та помідорами, готові.
ЛІНИВІ ПИРІЖКИ З ФАРШЕМ
Нам знадобиться:
Тісто листкове дріжджове домашнє 450 г
Фарш м'ясний 400 г
Цибуля ріпчаста
Часник
Суміш перців
Сіль
Яйце
Пропустить через 1
Ліниві пиріжки з фаршем - фото 485070
Ліниві пиріжки з фаршем
Як приготувати:
Насамперед готуємо начинку, на це піде кілька хвилин. Цибулю натираємо на тертці і змішуємо з фаршем, сіллю та перцем. Додаємо часник. Тісто розкочуємо у прямокутний пласт завтовшки 3-4 мм.
Нарізаємо смужки тіста шириною 8 см. Поки займаємося тістом, фарш трохи замаринується – буде смачно! Починаємо формувати пиріжки. На смужку тіста викладаємо начинку щільною ковбаскою.
Добре защипуємо краї тіста. Виходить довгий і тонкий пиріжок. Акуратно притискаємо шов вилочкою. Перевертаємо швом донизу. Можна злегка припорошити стіл і руки борошном, буде простіше працювати. І тепер нарізаємо пиріжки по 2-3 см.
Викладаємо ліниві пиріжки на підготовлений лист і змащуємо збитим яйцем, вийдуть рум'яними! Випікаємо пиріжки з м'ясом у розігрітій духовці за температури 200 градусів.
ЗАПЕЧЕНІ ПЕЧЕРИЦІ З НАЧИНКОЮ З ЯЛОВИЧОГО ФАРШУ
Нам знадобиться:
Фарш яловичий 225 г
Печериці великі 12 штук (500 г)
Вершки
Олія
Цибуля
Часник
Хлібні крихти
Сіль
Перець
Запечені печериці з начинкою з яловичого фаршу - фото 485071
Запечені печериці з начинкою з яловичого фаршу
Як приготувати:
Ніжки грибів дрібно нарізаємо. Цибулю та часник очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиками, часник подрібнюємо ножем. На сковороді розігріваємо 20 г вершкового масла і обсмажуємо цибулю з часником 3-5 хвилин, до м'якості.
Розігріваємо духовку до 220 градусів. Потім додаємо до цибулі фарш і обсмажуємо, розбиваючи грудочки фаршу, 7-10 хвилин, до готовності фаршу. Також вливаємо на сковороду 50 мл води та, помішуючи, готуємо начинку 5 хвилин.
Начинку перекладаємо в окрему ємність, даємо трохи охолонути. Вершкове масло, що залишилося, розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Кожен капелюшок печериці занурюємо в розтоплену олію. Деко застилаємо пергаментним папером.
Гриби фаршируємо начинкою, ставимо деко в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 20-25 хвилин.
СИРНИЙ СУП З ФАРШЕМ
Нам знадобиться:
Фарш м'ясний 250 г
Картопля 400 г
Морква
Цибуля ріпчаста
Сир плавлений
Томатна паста
Часник
Зелень
Вода 1,5 л
Сирний суп із фаршем - фото 485073
Сирний суп із фаршем
Як приготувати:
Поки картопля вариться, почистьте цибулю та моркву. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Моркву натріть на великій тертці. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте овочі на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.
Додайте до сковороди до обсмажених овочів м'ясний фарш. Обсмажте фарш із цибулею та морквою на великому вогні, помішуючи, хвилин 5. Потім додайте томатну пасту. Обсмажуйте фарш ще хвилину.
Додайте в каструлю з картоплею обсмажений фарш з овочами. Плавлений сир натріть на тертці. Додайте сир у суп відразу після фаршу. Доведіть суп із плавленим сиром до кипіння. Варіть сирний суп із м'ясним фаршем на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Зелень дрібно наріжте. Часник подрібніть. Наприкінці додайте в суп зелень, часник і чорний мелений перець. Зніміть каструлю з плити. Залишіть сирний суп з м'ясним фаршем настоятися хвилин на 15-20 і подавайте до столу.
Немає коментарів:
Дописати коментар