субота, 20 листопада 2021 р.

Дуже смачні і прості страви з фаршу: приготує будь-хто


 Фарш – штука зручна, він може довго лежати в холодильнику, а варіантів того, що приготувати з м'ясного фаршу є сотні. Саме тому наші господині щодня шукають, що приготувати з фаршу.

Прості рішення для тих, хто не любить стояти біля плити і при слові "фарш" уявляє лише котлети та макарони по-флотськи. У вас є всі шанси здивувати себе та близьких! Пише Радіо MAXIMUM.

Це цікаво: Як приготувати бельгійські вафлі з протеїном: рецепт  джерело

ТОМАТНИЙ СУП З ФАРШЕМ, КВАСОЛЕЮ ТА ПАСТОЮ

Нам знадобиться:

Фарш свинячий 450 г

Квасоля консервована 420 г

Помідори, консервовані без шкірки

Паста дрібна для супу

Морква 1 шт.

Селера

Оливкова олія

Цибуля ріпчаста

Часник

Лавровий лист

Спеції до смаку

Сир пармезан

Томатний суп з фаршем, квасолею та пастою - фото 485068

Томатний суп з фаршем, квасолею та пастою

Як приготувати:

У великому сотейнику або в товстостінній каструлі розігріти оливкову олію, висипати цибулю, моркву та селеру, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати фарш та часник, готувати, помішуючи, до коричневого кольору фаршу.

Додати в сотейник лавровий лист, орегано та червоний перець. Викласти помідори та залити бульйоном. Накрити кришкою сотейник, готувати томатний суп з фаршем на середньо-слабкому вогні близько 30 хвилин.

Ввести в сотейник (каструлю) квасолю та пасту, готувати 5-8 хвилин, до готовності останньої. Посолити, поперчити суп, додати петрушку, зняти із плити. Видалити лавровий лист.

Подавати томатний суп із фаршем у порційних тарілках, посипавши сиром.

КАБАЧКИ, ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ, З ФАРШЕМ ТА РИСОМ

Нам знадобиться:

Кабачки 3 шт.

Фарш м'ясний 100-150 г

Рис 2 ст. ложки

Помідори 3-4 шт.

Сир твердий 150 г

Сіль

Перець

Сметана

Томат-паста

Кабачки, запечені в духовці, з фаршем та рисом - фото 485069

Кабачки, запечені в духовці, з фаршем та рисом

Як приготувати:

Відварити рис і змішати з м'ясним фаршем, посолити, поперчити та перемішати. Кабачки нарізати кружальцями завтовшки 5 мм. Помідори нарізати тоншими кружальцями.

На кожен кабачковий кружечок викласти 1 ст. ложку фаршу, зверху помістити кружальце помідора. У такому вигляді кабачки щільно укласти на деко бічними поверхнями догори. Додати до томат-пасти сметану та воду (200 г). Посолити та перемішати.

Залити підготовленою сумішшю кабачки з фаршем та помідорами. Відправити до розігрітої духовки на 35 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності посипати кабачкову запіканку тертим сиром і знову поставити лист у духовку. Кабачки, запечені в духовці з фаршем, рисом та помідорами, готові.

ЛІНИВІ ПИРІЖКИ З ФАРШЕМ

Нам знадобиться:

Тісто листкове дріжджове домашнє 450 г

Фарш м'ясний 400 г

Цибуля ріпчаста

Часник

Суміш перців

Сіль

Яйце

Пропустить через 1

Ліниві пиріжки з фаршем - фото 485070

Ліниві пиріжки з фаршем

Як приготувати:

Насамперед готуємо начинку, на це піде кілька хвилин. Цибулю натираємо на тертці і змішуємо з фаршем, сіллю та перцем. Додаємо часник. Тісто розкочуємо у прямокутний пласт завтовшки 3-4 мм.

Нарізаємо смужки тіста шириною 8 см. Поки займаємося тістом, фарш трохи замаринується – буде смачно! Починаємо формувати пиріжки. На смужку тіста викладаємо начинку щільною ковбаскою.

Добре защипуємо краї тіста. Виходить довгий і тонкий пиріжок. Акуратно притискаємо шов вилочкою. Перевертаємо швом донизу. Можна злегка припорошити стіл і руки борошном, буде простіше працювати. І тепер нарізаємо пиріжки по 2-3 см.

Викладаємо ліниві пиріжки на підготовлений лист і змащуємо збитим яйцем, вийдуть рум'яними! Випікаємо пиріжки з м'ясом у розігрітій духовці за температури 200 градусів.

ЗАПЕЧЕНІ ПЕЧЕРИЦІ З НАЧИНКОЮ З ЯЛОВИЧОГО ФАРШУ

Нам знадобиться:

Фарш яловичий 225 г

Печериці великі 12 штук (500 г)

Вершки

Олія

Цибуля

Часник

Хлібні крихти

Сіль

Перець

Запечені печериці з начинкою з яловичого фаршу - фото 485071

Запечені печериці з начинкою з яловичого фаршу

Як приготувати:

Ніжки грибів дрібно нарізаємо. Цибулю та часник очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиками, часник подрібнюємо ножем. На сковороді розігріваємо 20 г вершкового масла і обсмажуємо цибулю з часником 3-5 хвилин, до м'якості.

Розігріваємо духовку до 220 градусів. Потім додаємо до цибулі фарш і обсмажуємо, розбиваючи грудочки фаршу, 7-10 хвилин, до готовності фаршу. Також вливаємо на сковороду 50 мл води та, помішуючи, готуємо начинку 5 хвилин.

Начинку перекладаємо в окрему ємність, даємо трохи охолонути. Вершкове масло, що залишилося, розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Кожен капелюшок печериці занурюємо в розтоплену олію. Деко застилаємо пергаментним папером.

Гриби фаршируємо начинкою, ставимо деко в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 20-25 хвилин.

СИРНИЙ СУП З ФАРШЕМ

Нам знадобиться:

Фарш м'ясний 250 г

Картопля 400 г

Морква

Цибуля ріпчаста

Сир плавлений

Томатна паста

Часник

Зелень

Вода 1,5 л

Сирний суп із фаршем - фото 485073

Сирний суп із фаршем

Як приготувати:

Поки картопля вариться, почистьте цибулю та моркву. Цибулю наріжте маленькими кубиками. Моркву натріть на великій тертці. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте овочі на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.

Додайте до сковороди до обсмажених овочів м'ясний фарш. Обсмажте фарш із цибулею та морквою на великому вогні, помішуючи, хвилин 5. Потім додайте томатну пасту. Обсмажуйте фарш ще хвилину.

Додайте в каструлю з картоплею обсмажений фарш з овочами. Плавлений сир натріть на тертці. Додайте сир у суп відразу після фаршу. Доведіть суп із плавленим сиром до кипіння. Варіть сирний суп із м'ясним фаршем на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Зелень дрібно наріжте. Часник подрібніть. Наприкінці додайте в суп зелень, часник і чорний мелений перець. Зніміть каструлю з плити. Залишіть сирний суп з м'ясним фаршем настоятися хвилин на 15-20 і подавайте до столу.



Немає коментарів:

Дописати коментар