Виступаючи на саміті, доктор Есперанса Уерта Луанга представила нове дослідження, згідно з яким мікропластик у ґрунті може додатково мігрувати через харчовий ланцюжок у ґрунті і в кінцевому підсумку потрапляти в сільськогосподарські культури, споживані тваринами. джерело
"Нам необхідно терміново задати питання: що це означає для навколишнього середовища і безпеки продуктів харчування?“,- заявила вона.
Вчені вважають, що отримані результати можуть мати серйозні наслідки для здоров’я в цілому, оскільки частинки пластику, що потрапили в кров, ризикують відкластися в органах або потенційно потрапити в грудне молоко.
“Поки ми чекаємо знань про те, які рівні безпечні, а які небезпечні, в інтересах захисту здоров’я тварин і людей необхідно продовжити вивчення цього сигналу про вплив пластикового забруднення на харчовий ланцюг, який зароджується”, — резюмувала доктор Есперанса Уерта Луанга.
Додамо
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, що встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
Немає коментарів:
Дописати коментар