четвер, 18 листопада 2021 р.

Росія відмовила десяткам запитів від України про екстрадицію Януковича і його оточення


 Україна направила до Росії понад 10 запитів щодо видачі колишнього Президента України Віктора Януковича та його оточення у справі про розстріл Майдану в лютому 2014 року. Проте у всіх цих запитах було відмовлено. Про це повідомив заступник голови департаменту у "справах Майдану" ОГП Денис Іванов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.         джерело

Цитата

"На теперішній час всі підозрювані переховуються на території Російської Федерації. Слідством вживалися заходи на встановлення їх місце знаходження в порядку міжнародного співробітництва. І не тільки встановлення місця знаходження, а також на видачу цих керівників правоохоронних органів і колишнього президента Януковича", - розповів Іванов.

Деталі

За його словами, зокрема в цьому кримінальному провадженні направлено понад 20 запитів на міжнародну правову допомогу. У всіх цих запитах було відмовлено Російською Федерацією.

"Крім того, направлялися запити про екстрадицію до РФ – понад 10 запитів щодо видачі цих осіб. У видачі осіб також було відмовлено", - сказав Іванов.

Доповнення

Досудове розслідування стосовно колишнього Президента України Віктора Януковича та 9 високопосадовців у справі про організацію 18-20 лютого 2014 року силової протидії учасникам Майдану у центрі Києва завершено.

Також Офіс Генерального прокурора розкрив імена підозрюваних у справі Майдану, яких звинувачують в придушенні акцій протесту, що призвело до жертв серед мітингувальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар