ЯК ПРИГОТУВАТИ ІДЕАЛЬНІ ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ
Вибираємо сир. Для лінивих вареників я завжди купую сир на базарі. Я багато експериментував і зрозумів, із домашнім сиром – саме те! Але завжди пробуйте сир, важливо, щоб він не був кислим. Якщо у вас сир із супермаркету, добре відіжміть його, щоб він був сухим. У цьому випадку на приготування страви піде менше борошна, та й вареники будуть смачніше. І беріть сир 9% жирності.
Додаємо сіль. Ліниві вареники – солодка страва, тому додаємо цукор. Але, важливий також баланс смаку, а для цього потрібна сіль.
Варимо. Вареники необхідно варити у великій кількості води, тому що вони люблять простір. Воду теж можна трохи підсолити, буквально дві дрібки. І стежте за тим, щоб вареники не переварилися.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ
ІНГРЕДІЄНТИ
Для вареників:
300 г сиру
1 яйце
2 ст. л. цукру
4 ст. л. борошна
1 дрібка солі (+ дрібка, щоб додати в воду при варінні)
3 г цедри лимона
Для соусу:
200 г натурального йогурту
1 ст. л. цукрової пудри
2 гілочки м'яти
СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ ЛІНИВИХ ВАРЕНИКІВ. РЕЦЕПТ ІЗ ДИТИНСТВА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування лінивих вареників із йо гуртовим соусом.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 2
Візьміть 300 г сиру, перетріть через сито, щоб вареники вийшли без грудочок.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 3
Із половини лимона натріть цедру за допомогою терки.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 4
У мисці змішайте сир, 2 ст. л. цукру, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додайте 4 ст. л. борошна та замісіть тісто. У каструлю налийте достатню кількість води і доведіть до кипіння.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 5
Робочу поверхню засипте борошном. Скачайте з тіста довгі трубочки і поріжте їх на шматочки довільної форми.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 6
Трохи приплюсніть і обваляйте в борошні.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 7
Відваріть шматочки тіста в киплячій воді протягом 2 хвилин після спливання. Доки варяться вареники, приготуйте соус.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
КРОК 8
Змішайте 200 г натурального йогурту, 1 ст. л. цукрової пудри і подрібнене листя м'яти з 2 гілочок. Подавайте вареники з соусом.
ленивые вареники с йогуртовым соусом
Немає коментарів:
Дописати коментар