вівторок, 16 листопада 2021 р.

П'ять міст в Україні можуть залишитися без газу за відмови РФ від транзиту на користь "Північного потоку-2"

  У випадку припинення транзиту російського газу по території України п’ять міст на україно-російському кордоні одразу втратять газопостачання, а здатність України імпортувати газ з європейських країн значно обмежиться. Про це повідомили в Операторі ГТС України, пише УНН. джерело

Цитата:

“Існує значний ризик, що запуск "Північного потоку-2“ призведе до аналогічних наслідків і український маршрут остаточно втратить транзитні обсяги російського газу. У результаті, п’ять міст на україно-російському кордоні одразу втратять газопостачання, а здатність України імпортувати газ з європейських країн значно обмежиться”, — йдеться в повідомленні ОГТСУ.

Деталі

Як інформують у компанії, Україні буде недоступний віртуальний реверс, який цього року забезпечив майже 90% імпорту газу до України.

"Натомість, Європа ймовірно втратить можливість користуватись українськими сховищами газу, у яких в 2020 році зберігалось близько 10 млрд куб. м газу європейських компаній”, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, як вказано, ОГТСУ буде вимушений змінити режим роботи української ГТС з транзитного на обслуговування виключно внутрішніх маршрутів.

В ОГТСУ зазначили, що цю позицію компанія має намір довести під час процедури розгляду заявки на сертифікацію Nord Stream 2, у якій Оператор ГТС бере участь.

Додамо

Проект газопроводу “Північний потік-2” завершено і очікує сертифікації від влади ФРН і Європейського Союзу. Німецький енергетичний регулятор BNetzA заявив 16 листопада про призупинення процесу сертифікації компанії-оператора газопроводу “Північний потік-2” для постачання російського газу в обхід України — Nord Stream 2 AG — як незалежного оператора передачі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар