субота, 11 грудня 2021 р.

ДТЕК на прохання Польщі надала аварійну допомогу електроенергією


 Компанія ДТЕК після звернення польського системного оператора відновила постачання електроенергії Добротвірською ТЕС до Польщі для підтримки стабільної роботи енергосистеми сусідньої країни. Про це пресслужба "ДТЕК Енерго" повідомила 10 грудня у Facebook компанії.

"Експорт по виділеній лінії електропередачі здійснюється за залишковим принципом у режимі 135 МВт рівним графіком. Виведення одного блоку ТЕС для підтримки енергосистеми Польщі погоджено з диспетчером НЕК "Укренерго", – повідомила компанія.  джерело

У ДТЕК наголосили, що Добротвірська ТЕС у пріоритетному режимі забезпечує потреби об'єднаної енергосистеми України.

"ДТЕК виконує всі взяті на себе зобов'язання, у тому числі із забезпечення своїх генеруючих потужностей вугіллям. Компанія також готова при необхідності надати допомогу, щоб уникнути ризиків для відключення споживачів сусідніх країн Європейського союзу", – зазначили у ДТЕК Ріната Ахметова.

Контекст:

6 грудня Україна вже надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі на запит польського оператора Polskie Sieci Elektroenergetyczne. Загальний обсяг аварійної допомоги становив 945 МВт-год (135 МВт рівним графіком протягом семи годин). ДТЕК для цього на запит "Укренерго" залучила додатковий блок на Добротвірській ТЕС.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/money/dpek-na-prohannja-polshchi-nadala-avarijnu-dopomogu-elektroenergijeju-1585654.html

Немає коментарів:

Дописати коментар